Монастирський заявив, що у п'яти областях України можуть ввести надзвичайний стан (відео)

Монастирський заявив, що у п'яти областях України можуть ввести надзвичайний стан (відео)
Таке може трапитись при загостренні ситуації на кордонах з Білоруссю.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що в областях, які межують із Білоруссю, може бути запроваджено надзвичайний стан у разі загострення ситуації. Про таку можливість 14 листопада розповів сам Монастирський на брифінгу з питань забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону за участю глав іноземних дипломатичних місій в Україні.

Монастирський насамперед повідомив, що головним планом України є будівництво державного кордону.

Для цього прийнято рішення РНБО. І прямо зараз планується виділення коштів державного бюджету в бюджеті 2022 року. Це наша стратегічна мета на наступні 2 роки, — сказав він.

За його словами, якщо говорити про "швидку відповідь" в тих ділянках, де можливо буде масова присутність мігрантів, будуть тимчасові споруди. Зараз для цього проводять підготовчі роботи.

Визначені місця дислокації особового складу для посилення Прикордонної служби, Національної гвардії, Національної поліції, визначена взаємодія з іншими підрозділами територіальної оборони, громадських формувань з охорони громадського порядку, і саме вони будуть в коодинації захищати наш державний кордон.

Ми бачимо, для цього буде необхідність. Як сказав секретар РНБО, "пропрацьовані різні сценарії цих дій, аж до тих, щоб запроваджувався надзвичайний стан у цих прикордонних областях", - пояснив Монастирський.

Водночас міністр вирішив додати, що до охорони кордону з Білоруссю не планують залучати українських військових зі Сходу та Півдня.

Не планується під час залучення додаткових сил залучення сил зі Сходу та Півдня України. Все те, що передбачено, воно там залишається, люди залишаються захищати Україну, — запевнив Монастирський.

Нагадаємо, вчора секретар РНБО України Данілов наголосив, що Україна готується до різних сценаріїв розвитку ситуації на польсько-білоруському кордоні. Він також висловив переконання щодо необхідності створення міжвідомчої робочої групи із залученням усіх силових структур, органів місцевого самоврядування для цілодобового моніторингу ситуації на кордоні та оперативного реагування.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
На Житомирщині відбулась перевірка готовності до посилення заходів безпеки на кордоні з Білоруссю (відео) На Житомирщині відбулась перевірка готовності до посилення заходів безпеки на кордоні з Білоруссю (відео)
Голова Нацполіції Ігор Клименко провів координаційну нараду в місті Овруч з керівниками правоохоронних органів області щодо ситуації поблизу державного кордону України з Білоруссю.
На кордоні з Білоруссю українські прикордонники розпочали спецоперацію (фото) На кордоні з Білоруссю українські прикордонники розпочали спецоперацію (фото)
Спецоперація "Полісся" - це подальші заходи для нарощення охорони та захисту українського кордону з метою недопущення міграційної кризи та протидії протиправній діяльності.
Loading...
Load next