До Саакашвілі не допускають особистого лікаря: його стан погіршується

До Саакашвілі не допускають особистого лікаря: його стан погіршується
До громадянина України Міхеіла Саакашвілі не допускають особистого лікаря Ніку Кіпшидзе.

До Міхеіла Саакашвілі не допускають особистого лікаря Ніку Кіпшидзе. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова.

За словами Денісової, лікар повідомив, що його не допускають до Саакашвілі. Йому доводилось чекати по 5-7 годин біля входу до в’язниці № 18, дозвіл на відвідування він може отримати тільки, якщо ув'язненому стане гірше. 

Під час останнього відвідування стало відомо, що в аналізах Міхеіла було виявлено критично низький рівень калію, дефіцит якого призводить до погіршення роботи серцево-судинної системи. Стабілізувати стан його здоров’я можна лише медичними препаратами, але через недопуск особистого лікаря, Міхеіл відмовився їх приймати, - запевнила омбудсмен.

За інформацією лікаря, Міхеіл готовий виконати рішення ЄСПЛ та припинити голодування, за умови, якщо його буде поміщено до багатопрофільної цивільної лікарні для проходження реабілітації.

Ніка Кіпшидзе підтвердив висновки медичних експертів центру «Емпаті» та Народного захисника Грузії, що у медзакладі в’язниці № 18 не може бути забезпечено проведення усіх необхідних заходів для виведення Міхеіла із голодування. Більш того, у Грузії, на його думку, відсутні спеціалісти-лікарі, які мають відповідний досвід та фах, - зазначила Денісова.

Також в повідомленні йдеться про те, що зустріч завершилась о 23:00, після якої Ніка повернувся до в’язниці чекати на можливість допуску до Міхеіла Саакашвілі.

Проте двогодинне очікування не дало результатів - дозвіл на відвідування так і не був наданий. Сьогодні Ніка Кіпшидзе продовжуватиме спроби побачити Міхеіла, - повідомила вона. 

Нагадаємо, раніше Денісова заявила про ймовірну зустріч із Саакашвілі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"У нього почалося криваве блювання", - Денісова заявила про ймовірну зустріч із Саакашвілі у вівторок "У нього почалося криваве блювання", - Денісова заявила про ймовірну зустріч із Саакашвілі у вівторок
Як зазначається у повідомленні, омбудсмен провела зустріч з адвокатами, які представляють інтереси Саакашвілі.
Влада Грузії не передаватиме затриманого Саакашвілі Україні Влада Грузії не передаватиме затриманого Саакашвілі Україні
Напередодні виборів Саакашвілі повернувся до Грузії та потрапив за ґрати. Тепер грузинська влада не має наміру видавати Михаїла Саакашвілі Києву.
"Ми його захищатимемо, оскільки він наш": Кулеба заявив, що Україна допомогатиме Саакашвілі "Ми його захищатимемо, оскільки він наш": Кулеба заявив, що Україна допомогатиме Саакашвілі
Україна має намір домагатися повернення арештованого в Грузії Саакашвілі в Україну, оскільки у грузинського експрезидента є українське громадянство.
Loading...
Load next