У Конгресі США запропонували не визнавати Путіна президентом після 2024 року

У Конгресі США запропонували не визнавати Путіна президентом після 2024 року
Конгресмени Стів Коен і Джо Вілсон внесли відповідну резолюцію в Палату представників Конгресу США.

Резолюцію про невизнання президента Росії Володимира Путіна главою держави створили на випадок, якщо він братиме участь у виборах 2024 року. Повідомляє РБК-Україна з посиланням на їхній прес-реліз.

Причинами створення резолюції стали неодноразові порушення правил, законів та домовленостей, зі сторони президента Російської Федерації.

У заяві Делегації Сполучених Штатів у Парламентській асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі сенатор Роджер Вікер і покійний представник Елсі Гастінгс заявили, що «результат цього голосування було визначено задовго до підрахунку бюлетенів» і що «фінансовані державою шахрайство, примус і заплутаність роблять
неможливо знати справжню волю російського народу, - йдеться у прес-релізі.

За словами конгресменів, будь-яка спроба Путіна залишитися на посаді після закінчення його нинішнього і останнього терміну 7 травня 2024 року має спричинити невизнання з боку Сполучених Штатів.

Резолюція у разі прийняття носитиме рекомендаційний, а не обов'язковий характер.

Раніше Путін говорив, що поки не прийняв рішення про свою участь у виборах президента Росії у 2024 році. За словами глави РФ, розмови на цю тему дестабілізують ситуацію всередині країни.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним
Президент США поговорив із лідерами Німеччини, Італії, Франції і Британії .
Зеленський прокоментував розмову Байдена з Путіним Зеленський прокоментував розмову Байдена з Путіним
Президент України прокоментував розмову очільників США Джо Байдена та президента Росії Володимира Путіна.
Loading...
Load next