Керівник "Авіаліній Антонова" не задекларував віллу в окупованому Криму — розслідування "Схем" (відео)

Керівник "Авіаліній Антонова" не задекларував віллу в окупованому Криму — розслідування "Схем" (відео)
Згідно з даними українського реєстру прав на нерухоме майно, Харченко володіє готелем Villa Rosa площею 510 квадратних метрів, який розташований у Коктебелі.

Керівник авіатранспортного підрозділу ДП «Антонов» Михайло Харченко не задекларував нерухомість в окупованому Криму. Про це повідомляють журналісти програми «Схеми» .

Зазначається, що у 2020-му році його право власності на цей об’єкт було зареєстровано за російськими законодавством.

Нерухомість, якою володіє Харченко – готель Villa Rosa, розташований у селищі Коктебель, неподалік Феодосії, на узбережжі Чорного моря. Його площа – 510 квадратних метрів. Про це свідчать дані з українського реєстру прав на нерухоме майно. У своїй майновій декларації за 2020 рік керівник АТП ДП «Антонов» Михайло Харченко не зазначив, що має у власності готель в окупованому Криму, - йдеться в розслідуванні.

Журналісти з'ясували, що власником цього майна Харченко став ще у 2008 році, але коли почав працювати директором АТП ДП «Антонов», то цієї нерухомості не вказував.

Варто зауважити, що "Схеми" звернулися до Харченка, щоб він прокоментував ситуацію. Але він заперечив, що володіє готелем і порадив журналістам звернутися до НАЗК. 

Він також відмовився коментувати актуальні документи, які журналісти офіційно отримали у реєстрі нерухомості України, з яких випливає, що власником цього майна є саме він, - йдеться в матеріалі.

Додамо, працівникам програми "Схеми" вдалося взяти витяг на цей об’єкт з Єдиного державного реєстру нерухомості про перехід прав об’єкта нерухомості РФ.

Виявилось, що право власності на нерухомість у Коктебелі було перереєстровано на Харченка вже за російськими законами. Це сталося у листопаді 2020 року, коли Харченко вже був на посаді керівника авіатранспортного підрозділу ДП «Антонов». Цю інформацію він також відмовився пояснити, та попросив знімальну групу «Схем» залишити його кабінет, - зазначили журналісти.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Оприлюднені журналістами "плівки" Медведчука вивчають експерти, - СБУ (відео) Оприлюднені журналістами "плівки" Медведчука вивчають експерти, - СБУ (відео)
Справжність та достовірність матеріалів одного із українських проєктів журналістських розслідувань про діяння проросійського нардепа та кума Путіна, Віктора Медведчука в період 2014-2018 років наразі перевіряють експерти.
Нове розслідування: "Схеми" виявили у депутата ОПЗЖ Пономарьова російське громадянство (відео) Нове розслідування: "Схеми" виявили у депутата ОПЗЖ Пономарьова російське громадянство (відео)
Дані показують, що вперше російський паспорт Пономарьов отримав у 2003 році.
За законами РФ: родина нардепа від ОПЗЖ Шуфрича придбала нерухомість в окупованому Криму (відео) За законами РФ: родина нардепа від ОПЗЖ Шуфрича придбала нерухомість в окупованому Криму (відео)
«Схеми» виявили у власності родини народного депутата від ОПЗЖ Нестора Шуфрича земельні ділянки та маєток у селищі Сімеїз на південному березі Криму, придбані у 2013 році.
Loading...
Load next