Ситуація на сході України: окупанти блокують роботу місії ОБСЄ

Ситуація на сході України: окупанти блокують роботу місії ОБСЄ
В ОБСЄ повідомили, що упродовж тижня роботу представників організації блокували окупаційні війська РФ.

В ОБСЄ повідомили, що протягом тижня роботу представників організації блокували окупаційні війська РФ. Мова йде про обмеження свободи пересування спостерігачів. Про це заявили чинна очільниця ОБСЄ, глава МЗС Швеції Анн Лінде та генеральна секретарка ОБСЄ Хельга Марія Шмід.

Вони наголосили, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має мати безпечний та надійний доступ на всій території України.

Необмежений та безумовний доступ в усі райони необхідний для забезпечення ефективного моніторингу та звітності про ситуацію в галузі безпеки, а також для виконання інших передбачених мандатом завдань, - йдеться у повідомленні.

Варто зауважити, в ОБСЄ також розповіли про погіршення ситуації. Наразі кількість обстрілів на Донбасі є більшою, аніж до початку дії перемир'я. Відповідну інформацію повідомив після засідання ТКГ представник голови ОБСЄ в Україні Мікко Кіннунен.

Нагадаємо, раніше генсекретар НАТО Столтенберг вкотре застеріг Росію від нової агресії проти України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
"Це буде її найбільша помилка": Зеленський допускає повномасштабну війну з Росією "Це буде її найбільша помилка": Зеленський допускає повномасштабну війну з Росією
Президент України Володимир Зеленський не відповів на запитання, чи вважає президента Російської Федерації Володимира Путіна вбивцею.
Loading...
Load next