Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі

Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.

Саме тому якщо ж зустріч двох президентів все ж таки відбудеться російська сторона своєю чергою не підійматиме питання війни на Донбасі та окупації Криму. Про це заявив речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в коментарі "Радіо Свобода".

"Поки я не бачу з боку російської сторони готовності говорити про найголовніше: про ситуацію на Донбасі і про ситуацію в Криму. А саме це є наміром нашого президента. Росіяни готові, згідно з їхньою декларацією, обговорювати лише двосторонні відносини", - зазначив Арестович.

Також український речник в ТКГ розповів, що  політика Росії від 2014 року зовсім не змінилася. РФ надалі хоче аби Україна вела переговори з бойовиками та перекладає усю відповідальність на проросійських сепаратистів. Цим самим Росія намагається зробити все для того, щоб Україна почала прямі переговори з терористичними угрупуваннями "ЛНР" та "ДНР". 

"Політика в тому, аби Росія предстала перед світом ніби-то не стороною конфлікту, а лише одним з посередників, таким, як Франція і Німеччина", - додав Олексій Арестович.

Нагадаємо, що дипломат Ватикану кардинал Леонардо Сандрі заявив, що Папа Франциск готовий стати посередником на зустрічі між президентом України Володимиром Зеленський та президентом РФ Володимиром Путіним. Адже Папа Римський все ж таки може зробити свій внесок в українсько-російські переговори, як це робив в інших ситуаціях.

 

Читайте також
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі
Російська Федерація відреагувала на запрошення українського президента щодо зустрічі з Путіним на Донбасі, де йде війна. Росія вважає, що ця зустріч не має ніякого сенсу.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Loading...
Load next