Стаж роботи більш, ніж 20 років: голова Верховного Суду Данішевська пішла у відставку

Стаж роботи більш, ніж 20 років: голова Верховного Суду Данішевська пішла у відставку
Валентина Данішевська 30 листопада 2017 року на засіданні Пленуму Верховного Суду була обрана Головою ВС.

Валентина Данішевська звільнилася з посади голови Верховного Суду. Її відставку остаточно підтримала Вища рада правосуддя 30 листопада. Про це повідомила пресслужба Верховного Суду. 

У 1983 році вона закінчила Одеський державний університет ім. І. І. Мечникова (нині – Одеський національний університет імені І. І. Мечникова), а свою професійну кар’єру розпочала у 1975 році після закінчення Чернігівського юридичного технікуму на посаді старшого інспектора відділу соціального забезпечення Жовтневої районної Ради депутатів трудящих м. Запоріжжя, - йдеться в повідомленні. 

Як зазначають у відомстві, Валентина Данішевська "працювала на посадах юрисконсульта Запорізької тарної бази управління торгівлі (1976–1978 рр.) та старшого юрисконсульта Запорізької бази «Укроптгалантерея» (1978–1987 рр.)".

Як пояснили раніше у ВРП, загальний стаж роботи судді Данішевської становить більш, ніж 20 років, що дає їй право на відставку.

Упродовж 1987–1992 років Валентина Данішевська обіймала посаду головного арбітра арбітражу управління торгівлі Запорізького облвиконкому. У 1992 році була призначена арбітром, а згодом – суддею Арбітражного суду Запорізької області (нині – Господарський суд Запорізької області), - повідомляє пресслужба.

Також у 2001 році вона стала директором проєкту «Центр комерційного права», а з 2009 року за сумісництвом працювала суддею Третейського суду при Асоціації українських банків.

ВРП вирішила звільнити Валентину Данішевську з посади судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, – йдеться у повідомленні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Зеленський VS Тупицький: суд скасував указ президента про звільнення судді Зеленський VS Тупицький: суд скасував указ президента про звільнення судді
Також Верховний суд вирішив, що дії Зеленського щодо судді КСУ Олександра Тупицького є незаконними.
Україна скоротила термін дії COVID-сертифіката про одужання Україна скоротила термін дії COVID-сертифіката про одужання
Кабінет міністрів України скоротив дію COVID-сертифіката про одужання — зі 180 до 105 днів.
Співробітники СБУ та НАБУ викрили "корупційний механізм" у Державній податковій службі (фото) Співробітники СБУ та НАБУ викрили "корупційний механізм" у Державній податковій службі (фото)
Як повідомляє Служба безпеки України, схема полягала у «покривані» шахраїв, які недоплачували податки, а також допомагали фіктивним підприємствам.
Loading...
Load next