Лукашенко і Путін домовилися про військові навчання на кордоні з Україною

Лукашенко і Путін домовилися про військові навчання на кордоні з Україною
Перший етап навчань збігається з прогнозованим періодом імовірного нападу Росії на Україну.

Росія та Білорусь проведуть спільні військові навчання на білорусько-українському кордоні, повідомив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає "РИА Новости".

За його інформацією, навчання пройдуть в найближчі місяці.

Ми домовилися з президентом Путіним, що ми найближчим часом повинні разом провести навчання на південних кордонах, білорусько-українському кордоні, - сказав Лукашенко.

Лукашенко нагадав, що Україна зараз проводить на білоруському кордоні військові навчання, до них залучено 10 тис. військовослужбовців. Вони відпрацьовують у тому числі варіанти ведення війни у ​​лісисто-болотистій місцевості.

Сьогодні у нас у Білорусі виник південний фланг – його треба закривати. Не ми ініціатори. Маємо реагувати? Маємо. І я запропонував президенту [Росії]: давайте проведемо, – сказав білоруський диктатор.

За його словами, білорусько-російські навчання будуть проведені у два етапи.

Поки що ми ще верстаємо плани, але перший етап точно взимку проведемо. До цього все готово. Тому нехай там не паряться, не переживають. Ми такі навчання проведемо. І посилюватимемо цей фланг, – додав він.

Нагадаємо, Росія розпочала військові навчання біля українських кордонів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність" "Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність"
Згідно з останньою розвідувальною оцінкою Міноборони України Росія розмістила понад 130 тисяч військовослужбовців біля українських кордонів.
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі
Олександр Лукашенко звинуватив українську владу в підготовці бойовиків, яких нібито вона направляє до Білорусі.
Loading...
Load next