Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі

Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі
Олександр Лукашенко звинуватив українську владу в підготовці бойовиків, яких нібито вона направляє до Білорусі.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вже не вперше звинувачує Україну у безпідставних здогадках. Цього разу він звинуватив українську сторону в перекиданні бойовиків на територію Білорусі й заявив, що за цим стоїть особисто президент Володимир Зеленський.

Про це він повідомив під час пресконференції "Большой разговор с президентом", яка транслювалась білоруським пропагандистським каналом "Белта".

Я навколо Путіна, Порошенко крутився як міг, навколо Зеленського — як з сином з ним розмовляв! Він все сприймав, розумів, що з ним трапилося? Гаразд, ти Захід підтримав, ти плюнув на все, але навіщо ти бойовиків готуєш на території України і зброю закидаєш до нас сюди? Зброя йде в основному з України. Зараз ми закрили кордон, - заявив Лукашенко.

Зокрема, на тлі таких звинувачень Лукашенко також пригрозив Україні визнати окупований Криму "російським" й наголосив наразі стосунки між Україною та Білоруссю перебувають на найнижчому політичному рівні.

Мій підпис там стоїть, але я й через це переступлю. Україна, бачите, що творить? У мене руки розвʼязані — і Крим, і все інше. Вони заявили: Лукашенко полетить в Крим через Росію! Так ви закрили простір, я через Україну не можу полетіти. Безумці! Ще в чомусь мені дорікають, ще зовсім недавно я більше вболівав за Україну, ніж за Білорусь, - додав самопроголошений президент Білоруської Республіки.

Нагадаємо, що нещодавно Лукашенко зібрав керівників майже всіх силових структур, щоб обговорити не тільки ситуацію на кордоні, але і що відбувається навколо Білорусі. Тоді він назвав Україну додатковою загрозою для Білорусі, оскільки переконаний, що "керівництво України, проводячи антинародний курс, взяло орієнтацію на конфронтацію".

Читайте також
Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше заявив, що зараз він працює з Росією над розв'язанням питання щодо відкриття авіарейсів до окупованого Криму. Однак своєю чергою Україна пригрозила санкціями, якщо хоч один білоруський літак опиниться в окупованому Криму.
"Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність" "Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність"
Згідно з останньою розвідувальною оцінкою Міноборони України Росія розмістила понад 130 тисяч військовослужбовців біля українських кордонів.
"Лукашенко - це ніхто": Кравчук заявив, що Україна не підтримує режим самопроголошеного президента Білорусі "Лукашенко - це ніхто": Кравчук заявив, що Україна не підтримує режим самопроголошеного президента Білорусі
Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що з точки зору міжнародного права, Олександр Лукашенко - це ніхто.
Loading...
Load next