31 мільйон євро на укріплення оборонних можливостей України

31 мільйон євро на укріплення оборонних можливостей України
Україна спрямовує гроші за 4 напрямами: медицина, інженерні спроможності та заходи із розмінування, мобільності та логістики, а також кібербезпеки.

Рада Євросоюзу вирішила надати Україні 31 мільйон євро. Ці гроші повинні спрямувати на укріплення оборонних можливостей. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитра Кулеба. Він наголосив, що з Брюсселя надійшли важливі новини.

Рада ЄС виділить Україні гроші у рамках новоствореного Європейського фонду забезпечення миру. Там сподіваються, що це допоможе зміцнити нам оборонні можливості.

Високо цінуємо цей крок, який вкотре засвідчив стратегічний характер відносин України та Євросоюзу, – підкреслив Кулеба.
 

Він пояснив, що його ухвалення стало можливим завдяки тривалій та плідній дискусії українських дипломатів з інституціями Євросоюзу та його державами-членами. Урядовець зазначив, що ЄС надасть матеріально-технічну допомогу для розвитку та зміцнення потенціалу українського війська.

Українська дипломатія наполегливо та системно працювала над досягенням цього результату і нарешті маємо позитивне рішення, – зауважив міністр.
 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
ЄС на тлі наростаючої російської загрози готовий розглянути різні форми підтримки України – Боррель ЄС на тлі наростаючої російської загрози готовий розглянути різні форми підтримки України – Боррель
Таке рішення у ЄС ухвалили на тлі загострення на Сході країни.
Литва планує забезпечити Україну летальною зброєю та військовими інструкторами Литва планує забезпечити Україну летальною зброєю та військовими інструкторами
Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас повідомив про плани країни щодо надання Україні військової підтримки.
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
Loading...
Load next