Литва планує забезпечити Україну летальною зброєю та військовими інструкторами

Литва планує забезпечити Україну летальною зброєю та військовими інструкторами
Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас повідомив про плани країни щодо надання Україні військової підтримки.

Йдеться про збільшення поставок летальної зброї та скерування військових інструкторів для навчання Збройних сил України на тлі російської агресії. Про це повідомляє LRT.

За словами глави Міноборони Литви, план підтримки України містить в собі низку практичних заходів, зокрема, матеріальну допомогу.

Ця матеріальна допомога – це летальна, нелетальна зброя та гуманітарна допомога – наприклад, продовження програми лікування та реабілітації для українських військових, – пояснив Анушаускас.

Він додав, що найближчим часом Литва також передасть Україні системи нічного бачення. Зараз в уряді країни триває підготовка відповідного рішення, після чого почнуться поставки.

Наприкінці грудня 2021 року Анушаускас повідомив про готовність країн Балтії надати Україні військову допомогу на тлі агресії Росії.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
31 мільйон євро на укріплення оборонних можливостей України 31 мільйон євро на укріплення оборонних можливостей України
Україна спрямовує гроші за 4 напрямами: медицина, інженерні спроможності та заходи із розмінування, мобільності та логістики, а також кібербезпеки.
"Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму "Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму
У російському міноборони уточнили, що учасники навчань виконають вогневі завдання і вразять мішені на різних дальностях.
Командування Об'єднаних сил Збройних Сил України відзначає другу річницю (відео) Командування Об'єднаних сил Збройних Сил України відзначає другу річницю (відео)
Командування Об'єднаних сил ЗСУ 5 лютого відзначає другу річницю створення. З цієї нагоди військові опублікували потужне відео з тренувань на землі, в морі та в повітрі.
Loading...
Load next