Росія заплатить, якщо на кордоні з Україною буде ескалація - Блінкен

Росія заплатить, якщо на кордоні з Україною буде ескалація - Блінкен
Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав Москву відвести війська від кордону з Україною.

Зустріч відбулась між Ентоні Блінкеном та Сергієм Лавровим під час засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Стокгольмі. Про це повідомляє Держдепартамент США. 

Держсекретар США знову закликав Росію відвести війська від українських кордонів, а також дотримуватися Мінських домовленостей і режиму припинення вогню на Донбасі.

Ентоні Блінкен підкреслив, що найкращий шлях у вирішенні цього питання — це дипломатія у поєднанні з реалізацією Мінських домовленостей.

Як ідеться у повідомленні Держдепу, Блінкен під час зустрічі "дав зрозуміти", що якщо Москва "обере шлях військової ескалації", США та їхні союзники змусять її за це "заплатити суттєву ціну".

Захід нещодавно зробив серію попереджень про накопичення військових сил Росії поблизу кордонів з Україною. 

У листопаді американські видання Politico та Bloomberg повідомили про концентрацію російських військ на кордоні з Україною. Після цих публікацій Блінкен заявив про загрозу російського вторгнення, а директор ЦРУ Вільям Бернс прилетів до Москви, щоб обговорити ситуацію з президентом Росії Володимиром Путіним. Повідомляє BBC Україна.

Вашингтон попередив про можливу російську агресію своїх союзників по НАТО та партнерів у Києві. Маючи цю інформацію, голова військової розвідки України Кирило Буданов навіть назвав час можливого вторгнення: лютий 2022 року.

Він також назвав кількість російських військових біля кордонів з Україною - близько 92 тис. людей. Щоправда, у тому ж інтерв'ю навели українську військову карту, на якій вказано 40 російських батальйонно-тактичних груп у регіоні, що означає не більше 36 тис. людей особового складу.

Москва послідовно відкидає ці повідомлення і називає їх "вкиданням". За словами російських чиновників, звинувачення Заходу - спроба приховати власні агресивні плани на кордонах Росії.

Наприкінці листопада російські чиновники та дипломати стали дедалі жорсткіше відповідати на американську риторику про загрозу війни. Служба зовнішньої розвідки Росії порівняла ситуацію з тим, що відбувалося напередодні російсько-грузинської війни 2008 року.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
У прикордонній службі України заявили, що проєкту "Стіна" на кордоні з Росією не існує У прикордонній службі України заявили, що проєкту "Стіна" на кордоні з Росією не існує
Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко повідомив, що наразі триває облаштування кордону який межує з Російською Федерацією. Однак, при цьому посадовець зазначив, що такого проєкту як "Стіна" - не існує.
Росія погрожує, що депортує з країни понад 150 тисяч українських нелегалів Росія погрожує, що депортує з країни понад 150 тисяч українських нелегалів
Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації заявило, що до 15 червня усі нелегали повинні покинути територію країни. В іншому випадку їх "виженуть" з країни, зокрема у Росії наразі перебуває понад 150 тисяч українців.
Loading...
Load next