Росія вкотре цинічно звинуватила Україну в обстрілі прикордонного пункту

Росія вкотре цинічно звинуватила Україну в обстрілі прикордонного пункту
Раніше Росія вже звинувачувала Україну в обстрілі в Ростовській області.

Федеральна служба безпеки РФ звинуватила Україну в обстрілі своїх територій. У Росії стверджують, що снаряд зруйнував прикордонний пункт в Ростовській області. Про це повідомляє Інтерфакс.

За інформацією пресслужби, обстріл стався близько 9:50 в 150 метрах від кордону.

Снаряд, запущений з території України, 20 лютого вранці повністю зруйнував місце несення служби прикордонників в Ростовській області поблизу від держкордону, ніхто не постраждав, — повідомили російські ЗМІ, посилаючись на Центр громадських зв'язків ФСБ Росії.

Секретар РНБО Олексій Данілов спростував заяву ФСБ Росії про обстріл прикордонного пункту в Ростовській області. Він заявив, що це чергова провокація російських спецслужб.

Про це він заявив під час брифінгу.

Данілов зазначив, що подібними повідомленнями Росія намагається спровокувати Україну на активні дії.

Ми не ведемо ці обстріли, ми до них не маємо ніякого відношення. Ми попереджали і зараз попереджаємо, що вони можуть фантазувати скільки завгодно, вони можуть робити що завгодно, і ми до цього готові, більш того, до цього готовий світ. Бажання РФ спровокувати нас на активні дії не вийде, — заявив секретар РНБО.

Своєю чергою міністри закордонних справ ЄС розширили список санкцій проти осіб, причетних до проведення виборів у Держдуму РФ у тимчасово окупованому Криму. До переліку додали ще 5 осіб.

Про це повідомляє брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка.

Міністри закордонних справ ЄС затвердили рішення про замороження активів та заборону в’їзду для ще 5 осіб за підрив територіальної цілісності України. Зазначені п’ятеро осіб обиралися або сприяли проведенню виборів до Держдуми РФ у Криму в 2021 році, — написав журналіст.

Нагадаємо, раніше окупанти обстріляли автомобіль української сторони СЦКК.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Я прошу не сіяти паніку": Резніков розповів про ситуацію на українському кордоні "Я прошу не сіяти паніку": Резніков розповів про ситуацію на українському кордоні
З кінця жовтня 2021 року Росія стягує війська до українських кордонів.
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
Loading...
Load next