Наступ Росії спричинить появу від 3 до 5 мільйонів українських біженців - Резніков

Наступ Росії спричинить появу від 3 до 5 мільйонів українських біженців - Резніков
Резніков вважає, що повномасштабна війна в Україні обернеться кризою й для Європи.

Вторгнення російських військ в Україну може обернутись серйозними наслідками для всієї Європи, зокрема – напливу українських біженців. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков, повідомляє ZAXID.NET.

Він вважає, що велика війна в Україні обернеться кризою для всієї Європи. На його думку, раптова поява від трьох до п'яти мільйонів українських біженців, які рятуються від російського вторгнення, буде лише однією з багатьох проблем, з якими може стикнутись європейське суспільство.

Єдина реальна невизначеність полягає в тому, чи усвідомлює Європа повною мірою, що повномасштабне російське вторгнення в Україну означатиме для решти континенту... Війна на території України втягне всю Європу в кризу, – заявив Резніков.

Міністр також заявив, що ЄС залежить від імпорту продуктів. А війна підірве імпорт багатьох товарів як з України, так і з Росії. За його словами, єдиний реальний спосіб впоратися з Кремлем – продемонструвати готовність протистояти російській агресії та переконати Москву в тому, що ціна нового наступу занадто висока.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
ЄС: нарощування військ РФ на кордоні з Україною найбільше за увесь час ЄС: нарощування військ РФ на кордоні з Україною найбільше за увесь час
Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель знову закликав Росію до деескалації ситуації на кордоні з Україною і заявив про найбільше зосередження російських військ, яке коли-небудь було. При цьому він заявив, що ЄС не збирається вводити проти Росії нові санкції, хоча "це може змінитися".
Loading...
Load next