Виснажливі санкції для Росії - захист України: настрої США перед зустріччю з Росією у Швейцарії

Виснажливі санкції  для Росії - захист України: настрої США перед зустріччю з Росією у Швейцарії
Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США і їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою

Адміністрація президента США Джозефа Байдена в суботу зробила нові, рішучі попередження Росії про санкції, які вона може зазнати, якщо продовжить загрози вторгнення в Україну. Про це пише Associated Press із посиланням на неназвані джерела.

Американські чиновники відзначили можливість поступової зміни рішень щодо майбутньої стратегічної позиції Америки в Європі. Але вони також заявили, що у разі втручання у справи України Росія буде піддана виснажливим санкціям.

Вона також додали, що адміністрація відкрита для обговорення з Росією питання щодо скорочення можливого майбутнього розгортання наступальних ракет в Україні та обмеження військових навчань США та НАТО у Східній Європі.  

Проте, вони заявили, що у разі втручання  Росія зазнає жорстких економічних санкцій. Крім прямих санкцій щодо російських організацій, ці санкції можуть містити значні обмеження на продукцію, що експортується з США в Росію, і потенційно на продукцію іноземного виробництва, що підпадає під юрисдикцію США.

Коментарі пролунали в той момент, коли високопосадовці США та Росії готуються до зустрічі у Швейцарії в понеділок на тлі загострення напруженості навколо України.

Чиновники заявили, що США готові обговорити на цих переговорах певні, обмежені аспекти своєї позиції у сфері європейської безпеки. Але вони наголосили, що будь-які угоди залежатимуть від того, чи Росія усуне загрози для України, і що жодних рішень не прийматимуться без згоди України чи НАТО.

І, за їхніми словами, немає жодних шансів, що США скоротять свою військову присутність чи арсенал у Східній Європі, як цього вимагає Росія.

На додаток до санкцій на енергоносії та споживчі товари, США та їх союзники розглядають можливість запровадження заборон на експорт до Росії передових електронних компонентів, програмного забезпечення та пов'язаних з ними технологій, у яких використовується американське обладнання. За словами офіційних осіб, Росія може бути включена до групи країн, які найбільше обмежують експортний контроль, поряд з Кубою, Іраном, Північною Кореєю та Сирією.

Попри таку позицію, США та НАТО заявили про готовність шукати компроміси із суміжних питань.

Ми думаємо, що можемо принаймні вивчити можливість досягнення прогресу з росіянами", - сказав один із чиновників у суботу, напередодні наміченого на понеділок діалогу з питань стратегії та безпеки між США та Росією у Женеві. Однак він додав, що "на цих переговорах не буде взято жодних жорстких зобов'язань.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
«Негайно поїхати»: Джо Байден закликав американських громадян залишити Україну «Негайно поїхати»: Джо Байден закликав американських громадян залишити Україну
Західні ЗМІ з посиланням на джерела, зокрема в Пентагоні, повідомили, що Росія нападе на Україну наприкінці січня або на початку лютого.
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Loading...
Load next