Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)

Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)
Напередодні Зеленський говорив з президентом США Джо Байденом.

Президент Франції Еммануель Макрон сьогодні ввечері проведе телефонну розмову з українським колегою Володимиром Зеленським. Раніше сьогодні він вже зідзвонювався з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це повідомляє France 24.

Зазначається, що Макрон більше години розмовляв по телефону з Путіним, але французька сторона поки ніяких подробиць бесіди не публікувала.

Пізніше сьогодні ввечері, о 19:00 за паризьким часом (20:00 за Києвом, - ред.), Макрон має поговорити з президентом України Володимиром Зеленським, — пише видання.

Своєю чергою сьогодні російська сторона повідомила, що Путін і Макрон обговорювали так звані "гарантії безпеки", а також мирне врегулювання на Донбасі. У повідомленні Кремля окремий акцент зроблено на тому, що Путін заявив про необхідність налагодження прямого діалогу Києва з окупантами в Донецьку і Луганську для оформлення особливого статусу Донбасу.

Як стало відомо, представник адміністрації французького президента розповів, що президент РФ Володимир Путін у телефонній розмові з Еммануелем Макроном в п’ятницю запевнив у прагненні до діалогу та відсутності намірів загострювати ситуацію довкола України. Про це повідомляє "ЄП".

Президент Путін сказав, що хоче продовжити діалог, і що нам потрібно працювати над імплементацією Мінських домовленостей. Він сказав, що не хоче ескалації, — сказав французький чиновник після розмови двох лідерів. 

Нагадаємо, раніше Макрон закликав ЄС інвестувати у систему колективної безпеки на тлі агресії Росії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
"Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією "Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією
За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.
"Посягання на територіальну цілісність України": СБУ оголосила підозру командиру ПВК "Вагнер" "Посягання на територіальну цілісність України": СБУ оголосила підозру командиру ПВК "Вагнер"
Підозрюваним є російський громадянин, який очолив ПВК для здійснення прихованих військових операцій РФ.
Loading...
Load next