Росія щороку витрачає мільйони рублів на поширення антиукраїнського контенту (фото)

Росія щороку витрачає мільйони рублів на поширення антиукраїнського контенту (фото)
На це Росія виділяє гроші із держбюджету за статтею витрат "інші питання у сфері ЗМІ".

Росія використовує соцмережі (особливо TikTok та Instagram), залучає лідерів думок та ідей для просування наративів про «російський Крим» і «ворожу Україну». На це щороку з бюджету окупованого Криму виділяють мільйони рублів за статтею витрат «інші питання у сфері ЗМІ». 

Про це заявив народний депутат України Рустем Умєров в Анкарі під час конференції на тему порушення прав людини та становища кримських татар в окупованому Криму, повідомляє Укрінформ.

Фото: Укрінформ

Росія продовжує робити все можливе для придушення ненасильницького опору кримських татар у Криму: лякає, ув’язнює та катує кримських татар на півострові. Водночас веде гібридну масову інформаційну війну проти України. Співаки, актори, спортсмени, а зараз і блогери в TikTok та Instagram, так звані лідери ідей і думок, стали інструментами великої пропагандистської машини Кремля, - сказав Умєров.

За його словами, щороку з бюджету окупованого Криму виділяються мільйони рублів на просування тез «російський Крим» і «ворожа Україна», на боротьбу з народом та його ідеями за статтею витрат «інші питання у сфері ЗМІ». 

Фото: Укрінформ

Нагадаємо, нещодавно центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє, що Росія та Білорусь завдяки інформаційній кампанії, супроводжують кризу мігрантів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Починають вкидати фейки": Арахамія заявив, що ситуація на Донбасі нічим не гірша за ту, яка була навесні 2021 "Починають вкидати фейки": Арахамія заявив, що ситуація на Донбасі нічим не гірша за ту, яка була навесні 2021
Парламентар повідомив, що за тиждень-два було б доцільно організувати національні навчання за допомогою територіальної оборони та Національної гвардії.
Гірші за Скабєєву та Соловйова, – Арахамія про західні ЗМІ Гірші за Скабєєву та Соловйова, – Арахамія про західні ЗМІ
Давид Арахамія заявив, що деякі американські ЗМІ поширювали та поширюють "відверті фейки" про загрозу вторгнення Росії. Зокрема, цього разу їм можуть позаздрити навіть російські пропагандисти.
Росія висадила на Донбасі медіадесант: що це значить? Росія висадила на Донбасі медіадесант: що це значить?
Чи очікувати ще більше фейків та підставних відео від окупантських журналістів? Знову повторюється історія з "розіп'ятим хлопчиком"?
Loading...
Load next