"Зв'язки Єрмака з росією": у МЗС відреагували на заклики конгресвумен українського походження

"Зв'язки Єрмака з росією": у МЗС відреагували на заклики конгресвумен українського походження

Міністерство закордонних справ закликало конгресвумен США Вікторію Спартц, етнічну українку, "залишити спроби заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях навколо теми війни у нашій країні та горі українців". Так, у відомстві у Дмитра Кулеби відреагували на заклики члена Республіканської партії до президента США Джо Байдена "перевірити голову Офісу президента Андрія Єрмака на зв'язки з Росією".

Особливо цинічні маніпуляції про Україну та її керівництво від конгресвумен українського походження, – пише речник МЗС Олег Ніколенко.

Він наголосив, що Україна вдячна США та президенту цієї країни за стійку підтримку у протидії агресії Росії, і додав, що на цьому фоні "особливо контрастують" слова та дії Спартц.

Ніколенко оцінив їх як "неприховану спробу повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про зв'язки керівництва України з Росією і втягнути нашу державу у внутрішню політику США".

Представник МЗС вимагає від члена Конгресу США "припинити підривати" механізми надання США військової допомоги Україні. Він підкреслив, що офіційний Київ максимально відкрито взаємодіє з американськими партнерами та передає "вичерпну" інформацію про використання бойової техніки.

Подальша бюрократизація та затягування процесу, якого очевидно і прагне Вікторія Спартц, сприятиме лише подальшому просуванню російських загарбників. На такий сценарій тільки і розраховують в Кремлі, - написав Ніколенко.

У МЗС сподіваються, що "жодні заяви та провокації" не підірвуть високий рівень довіри між президентами Володимиром Зеленським та Джозефом Байденом, а також Єрмаком та радником Байдена з нацбезпеки Джейком Салліваном, керівниками дипломатичних відомств Дмитром Кулебою та Ентоні Блінкеном, та іншими чиновниками.

Нагадаємо, раніше Єрмак подякував Кейт Бланшетт за документальний фільм про Харків.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим "Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим
Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу з актуальних питань зовнішньої політики.
На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви
Після візитів до Києва та Москви Донфрід вирушить до Брюсселя.
Зеленський прибуде з офіційним візитом до США Зеленський прибуде з офіційним візитом до США
Адміністрація президента Сполучених Штатів офіційно направила запрошення президенту України Володимиру Зеленському відвідати Вашингтон.
Loading...
Load next