Єдиного українського журналіста в Росії звинуватили в екстремізмі

Єдиного українського журналіста в Росії звинуватили в екстремізмі
Раніше пропагандистські російські канали висували абсурдні звинувачення на Романа Цимбалюка.

Єдиний акредитований у Росії український журналіст Роман Цимбалюк опинився "поза законом" в Росії - його звинуватили в екстремізмі. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив адвокат Цимбалюка - Микола Полозов, пише "ПравдаТУТ News".

Він, зокрема, зазначив, що проти журналіста планують відкрити кілька адміністративних справ.

Межа між «адміністративним» екстремізмом та «кримінальним» дуже тонка і багато в чому залежить від експертів, якість роботи яких у справах із політичним інтересом влади є дуже передбачуваною. Чимало експертів вважають що ці статті неконкретні, розмиті й «гумові», тобто дозволяють "натягувати норму" будь-які обставини, - йдеться в повідомленні.

Полозов додав, що додатковою ознакою узгодженої атаки на Романа Цимбалюка є "злив" через пропагандистські канали різної нібито дискредитуючої інформації, наприклад абсурдних звинувачень у шпигунській діяльності. Адвокат зазначає, що так чи інакше російська влада тисне на іноземного журналіста з позбавленням його права на свободу вираження поглядів та здійснення професійної діяльності.

За домовленістю з Романом, я представлятиму його інтереси в усіх питаннях, що так цікавлять владі Росії. Заодно і дізнаємося, чому нині свобода слова в РФ, - резумював адвокат.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі
Бутусов вважає, що його запросили на пресмарафон заради дискредитації
В Росії кримськотатарський "Меджліс" можуть визнати терористичною організацією, - Полозов В Росії кримськотатарський "Меджліс" можуть визнати терористичною організацією, - Полозов
Якщо ж Росія все ж таки спробує визнати Меджліс терористичною організацією, то це означатиме новий виток більш масових репресій щодо кримських татар.
Бойко сказав: "Немає даних, щоб називати Путіна вбивцею"
Лідер партії ОПЗЖ, Юрій Бойко, в ефірі одного з українських каналів заявив, що він не вважає президента Росії - вбивцею.
Loading...
Load next