В Росії кримськотатарський "Меджліс" можуть визнати терористичною організацією, - Полозов

В Росії кримськотатарський "Меджліс" можуть визнати терористичною організацією, - Полозов
Якщо ж Росія все ж таки спробує визнати Меджліс терористичною організацією, то це означатиме новий виток більш масових репресій щодо кримських татар.

Російський адвокат Микола Полозов, який представляє інтереси групи українських політв'язнів у судах, припускає в ефірі Радіо Крим.Реалїі припустив, що російська влада може визнати Меджліс кримськотатарського народу терористичною організацією. Це, на його думку, ймовірно спричинить нові масові репресії в Криму й у нього є побоювання, що окупанти й справді можуть так вчинити.

Є досить серйозні побоювання, що російська влада піде далі й замість визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією вона спробує визнати його терористичною організацією, що може означати новий виток масовіших репресій щодо кримських татар, - наголосив Полозов.

Зокрема, у випадку, якщо Російська Федерація ухвалить таке рішення, то всі кримські татари, які мали стосунок до органів національного самоврядування, за аналогією зі справами "Хізб ут-Тахрір" "тільки за свідченнями свідків діставатимуть величезні строки".

Зауважимо, що учора, 29 вересня, Меджліс кримськотатарського народу надав верховному комісару ОБСЄ у справах національних меншин Кайрату Абдурахманову інформацію про переслідування та катування кримських татар.

Нагадаємо, що раніше окупанти висунули звинувачення заступнику глави Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову у вчиненні "диверсії". За такі обвинувачення чоловіку тепер загрожує позбавлення волі на строк до 15 років. 

Читайте також
"Каральна практика в радянських традиціях": МЗС відреагувало на відправку Джелялова у психлікарню "Каральна практика в радянських традиціях": МЗС відреагувало на відправку Джелялова у психлікарню
Раніше сам Наріман Джелялов відмовився проходити психіатричну експертизу, оскільки підстав для її призначення не було. У Міністерстві закордонних справ України обурені, адже вважають це "кращою радянською традицією".
"Ніколи не буде російською територією": Зеленський заявив, що повернення Криму під контроль України — питання часу (відео) "Ніколи не буде російською територією": Зеленський заявив, що повернення Криму під контроль України — питання часу (відео)
Президент Зеленський вважає повернення окупованих територій і їхніх жителів назад до складу України лише питанням часу.
Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше заявив, що зараз він працює з Росією над розв'язанням питання щодо відкриття авіарейсів до окупованого Криму. Однак своєю чергою Україна пригрозила санкціями, якщо хоч один білоруський літак опиниться в окупованому Криму.
Loading...
Load next