Рапорт було написано у вересні: ексголова військової розвідки Василь Бурба звільнився з армії

Рапорт було написано у вересні: ексголова військової розвідки Василь Бурба звільнився з армії
За словами ексрозвідника, міністр оборони Олексій Резніков підписав його рапорт на звільнення 15 грудня.

Колишнього главу Головного управління розвідки Міністерства оборони Василя Бурбу звільнили зі Збройних сил України на підставі його ж рапорту. Про це він заявив у коментарі Liga.net.

За інформацією Бурби, міністр оборони Олексій Рєзніков 15 грудня підписав його рапорт на звільнення із Збройних Сил України.

Зазначається, що рапорт був написаний ще у вересні 2021 року, але тодішній голова Міноборони Андрій Таран не хотів його підписувати. 

Варто зазначити, що в той час мало відбутися засідання Тимчасової слідчої комісії парламенту у справі про зрив спецоперації із затримання бойовиків «ПВК Вагнера», на якому планували заслухати його показання, але засідання перенесли нібито через відсутність кворуму.

Тобто вони перенесли, я так думаю, тому що просто не хотіли слухати. І в цей час мене набрав міністр оборони (Таран) і сказав, щоб я прийшов до нього в кабінет. Під час розмови я не погодився з його позицією щодо моєї участі у ТСК. Я написав рапорт на звільнення. У звʼязку з тим, що міністра було звільнено, я написав новий рапорт, і станом на вчора його міністр (Резніков) задовольнив, наказ підписано, — сказав Бурба.

Водночас Резніков у коментарі для журналістів зазначив, що наказ № 660 про звільнення Бурби видано 9 грудня.

Нагадаємо, Василя Бурбу звільнили у серпні 2020 року, за кілька днів після провалу операції із затримання найманців ПВК «Вагнера». З 5 серпня 2020 року розвідку Міноборони очолює Кирило Буданов.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Бурба керував транспортом під час розгону Майдану, – Зеленський (оновлено) Бурба керував транспортом під час розгону Майдану, – Зеленський (оновлено)
Зеленський стверджує, що розвідники не дуже гарно про нього відгукувалися.
Кадрові зміни в ЗСУ: Зеленський звільнив начальника Генштабу та командувачів ООС і ДШВ Кадрові зміни в ЗСУ: Зеленський звільнив начальника Генштабу та командувачів ООС і ДШВ
Володимир Зеленський продовжує звільняти очільників оборонних структур. Цього разу президент провів кадрові зміни в структурі української армії.
Loading...
Load next