У Мінінфраструктури назвали причину, чому Україна може подати на Польщу в арбітраж

У Мінінфраструктури назвали причину, чому Україна може подати на Польщу в арбітраж
Олександр Кубраков заявив, що Україна розглядає можливість звернення до арбітражу проти Польщі. За його словами, все через зменшення Варшавою кількості дозволів з міжнародних автомобільних перевезень.

Міністр інфраструктури зазначив, що нині Київ працює з Єврокомісією та готовий піти на будь-які заходи, щоб вирішити це питання. Про це він повідомив під час засідання Ради 17 грудня. Про це пише 24 канал.

За останні 5 – 6 років товарообіг між двома країнами збільшився більш ніж у 2 рази, паралельно з цим кількість дозволів зменшилася на 40 тисяч,
– сказав Олександр Кубраков.

Він вказав, що Україна шукає компроміс з колегами та розглядає можливість звернення в арбітраж.

Денис Шмигаль підтримав міністра та наголосив, що наступний крок – арбітраж про невиконання відповідного пункту Угоди про асоціацію з ЄС однієї з країн, і пообіцяв вирішити проблему.

І я особисто, і президент України на найвищому політичному рівні в Євросоюзі та з Польщею ведемо досить складну та напружену розмову з цього приводу. Ми вже почали переговорні процедури, – додав прем'єр-міністр.

На тлі збільшення товарообігу з країнами Європейського Союзу українські автомобільні перевізники вимушено обмежені в обсягах перевезень дозвільними квотами.

Варто зазначити, що дозволи, видані Польщею на 2021 рік у кількості 160 тисяч, вичерпані.

Аби усунути штучний бар'єр, що суперечить Угоді про асоціацію України з ЄС, було ініційовано тристоронні переговори у форматі "Україна – Польща – ЄС".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Суд зобов'язав міськраду Львова віддати рештки агента НКВС до Росії Суд зобов'язав міськраду Львова віддати рештки агента НКВС до Росії
Касаційний адміністративний суд Верховного суду України зобов’язав виконком Львівської міськради дозволити перепоховання останків агента НКВС Миколи Кузнєцова на меморіальному комплексі у російському Єкатеринбурзі. Раніше львівська мерія неодноразово відмовлялася провести ексгумацію і передати рештки радянського агента його родичам.
Зеленський повернув на доопрацювання законопроєкт про фінансування партій Зеленський повернув на доопрацювання законопроєкт про фінансування партій
Документ передбачає удосконалення процедур зупинення та припинення державного фінансування статутної діяльності політичних партій.
Зеленський презентував логотип львівських авторів до 30-річчя Незалежності України Зеленський презентував логотип львівських авторів до 30-річчя Незалежності України
На сьогоднішній пресконференції Володимира Зеленського, яка розпочалась о 12 годині за підсумками двох років роботи на посаді президента держави презентували офіційний символ 30-річчя Незалежності України - синю квітку, що розцвітає.
Loading...
Load next