Зеленський підписав закон про оподаткування резидентів «Дія Сіті»

Зеленський підписав закон про оподаткування резидентів «Дія Сіті»
Закон передбачає гарантію стабільності протягом 25 років визначених умов оподаткування резидентів «Дія Сіті».

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» № 1946-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 14 грудня 2021 року. Про це йдеться на сайті Президента.

Такі умови мають стимулювати діяльність компаній, що працюють у галузі інформаційних технологій, зокрема шляхом встановлення ефективного рівня податкового навантаження для сприяння детінізації розрахунків у сфері оплати праці та підвищення конкурентоспроможності вітчизняних ІТ-компаній на зовнішньому ринку.

Серед передбачених законом особливостей оподаткування резидентів «Дія Сіті»:

  • можливість сплати податку на прибуток підприємств на особливих умовах – за принципом податку на виведений капітал;
  • оподаткування податком на доходи фізичних осіб доходів спеціалістів – резидентів «Дія Сіті» у вигляді заробітної плати, винагороди за гіг-контрактом, авторської винагороди за створення службового твору та перехід прав на службові твори за ставкою 5% у разі, якщо такі доходи спеціаліста не перевищують еквівалент 240 тис. євро за рік;
  • сплата єдиного соціального внеску резидентом «Дія Сіті» (якщо він відповідає встановленим вимогам) у розмірі мінімального страхового внеску на суму нарахованої зарплати або винагороди за виконання робіт (надання послуг) за гіг-контрактами.

Також закон передбачає гарантію стабільності протягом 25 років визначених умов оподаткування резидентів «Дія Сіті».

Впровадження положень закону забезпечить дієві стимули для активного розвитку інформаційних технологій та інновацій в Україні, збільшення інвестицій в ІТ-індустрію та створення нових робочих місць.

Віра Коновал - pravatutnews.com

Читайте також
Зеленський підписав закон, який є необхідним для завершення земельної реформи в Україні Зеленський підписав закон, який є необхідним для завершення земельної реформи в Україні
Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №2194 про дерегуляцію управління у сфері земельних відносин, який дозволяє передавати землі за межами населених пунктів у комунальну власність.
Незабаром в Україні почне діяти режим «без паперів»: Зеленський підписав новий закон Незабаром в Україні почне діяти режим «без паперів»: Зеленський підписав новий закон
Тепер держоргани не зможуть вимагати від українців інформацію, яка вже є в електронних реєстрах.
Зеленський звільнив очільників Київської та Івано-Франківської СБУ Зеленський звільнив очільників Київської та Івано-Франківської СБУ
Президент України, Володимир Зеленський підписав указ згідно з яким Івано-Франківська та Київська області отримають нових очільників Служби безпеки України.
Loading...
Load next