Незабаром в Україні почне діяти режим «без паперів»: Зеленський підписав новий закон

Незабаром в Україні почне діяти режим «без паперів»: Зеленський підписав новий закон
Тепер держоргани не зможуть вимагати від українців інформацію, яка вже є в електронних реєстрах.

Сьогодні, 6 серпня, Президент України Володимир Зеленський підписав закон про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг, який передбачає цифровізацію усіх публічних послуг в Україні. 

Проце повідомили на сайті Офісу Президента. 

Закон, що його підписав Президент, запроваджує нові терміни, як-от «електронна публічна послуга», «автоматичний режим надання електронної публічної послуги», «комплексна електронна публічна послуга», «система електронної взаємодії електронних ресурсів», а також інші терміни, пов’язані з наданням (отриманням) електронних публічних послуг, - зазначають в ОП. 

У Міністерстві цифрової трансформації зазначають, що режим “без паперів” дозволить українцям швидко отримувати публічні послуги онлайн, а держоргани не зможуть вимагати від людини інформацію, яка вже є про неї в реєстрах.

Українцям більше не доведеться стояти в довгих чергах, носити купу паперових довідок та збирати підписи працівників потрібних держустанов. 

Також можна буде отримати довідки та підписувати документи, не виходячи з дому. 

Закон набуває чинності через три місяці з дня опублікування.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров наголосив, що відповідний закон дозволить вже до 2024 року зробити надання 100% послуг держорганів онлайн.

Він дозволить не змінювати закон під кожну послугу, яку ми хочемо зробити електронною. Це значно пришвидшить цифровізацію, - зазначив він. 

Він також додав, що автоматизація послуг виключить людський фактор із процесу ухвалення рішень. Державні сервіси стануть прозорими та без корупції. 

Читайте також
Зеленський запропонував представникам Facebook відкрити офіс в Україні Зеленський запропонував представникам Facebook відкрити офіс в Україні
Президент запропонував розглянути можливість відкриття офісу компанії Facebook в Україні, а також зазначив, що Україна активно бореться з російською дезінформацією.
Зеленський підписав новий закон антисемітизму: що він передбачає Зеленський підписав новий закон антисемітизму: що він передбачає
Зеленський переконаний, що цей закон сприятиме подальшому зміцненню культури толерантності в українському суспільстві.
Зеленський підписав закон про оподаткування резидентів «Дія Сіті» Зеленський підписав закон про оподаткування резидентів «Дія Сіті»
Закон передбачає гарантію стабільності протягом 25 років визначених умов оподаткування резидентів «Дія Сіті».
Loading...
Load next