Швеція підвищила свою боєздатність через загрозу вторгнення РФ в Україну

Швеція підвищила свою боєздатність через загрозу вторгнення РФ в Україну
Таку заяву зробив глава Генштабу Швеції Мікаель Бюден.

У Швеції заявили про підвищення рівня боєготовності країни. Рішення було прийнято у зв'язку із напруженням ситуації на кордоні України та Росії. 

Про це заявив глава Генштабу Швеції Мікаель Бюден в інтерв'ю Dagens Nyheter, пише РБК-Україна.

Ми не просто сидимо і не чекаємо, нічого не роблячи, ми збільшили військову готовність через загрозу з боку Росії. Ми робимо більше і готові діяти швидше ніж зазвичай. Ми також готові до дій за різних сценаріїв не тільки в наших найближчих околицях, - розповів Бюден.

Крім того, він наголосив, що 2015 року рішенням парламенту було ухвалено повернути військовослужбовців на острів Готланд і направити туди додаткові підрозділи у зв’язку з військовими навчаннями РФ та зазначив, що тепер може повторитися така ж ситуація.

Зміни, які ми внесли, передбачають посилення на Готланді і в Балтійському морі. Ми маємо бути готові до дій на кількох напрямках, - підкреслив Бюден.

Він також зазначив, що окрім зміцнення в частині персонального складу, йдеться зокрема про посилення розвідувальної діяльності, що охоплюватиме моніторинг як на Балтійському морі, так і в авіасфері.

Наші збройні сили не ті, що були у 2013 році. Ми маємо інші умови і маємо бути на місці там, де щось діється, - резюмував Бюден.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Відведення військ – це димова завіса: Швеція звинуватила Росію в ескалації війни на Донбасі Відведення військ – це димова завіса: Швеція звинуватила Росію в ескалації війни на Донбасі
Росіяни можуть швидко наростити сили, адже техніка залишається біля кордонів України, каже міністр оборони Швеції.
Гарантія на не вступ України в НАТО лише "розпалить апетит" Путіна - Кулеба Гарантія на не вступ України в НАТО лише "розпалить апетит" Путіна - Кулеба
Міністр натомість заявив, що найкращий спосіб реагувати ультиматуми Росії – ігнорувати їх взагалі.
Loading...
Load next