Ви можете взяти шефство над будь-яким містом, регіоном або галуззю для їхнього відновлення, — Зеленський парламенту Швеції

Ви можете взяти шефство над будь-яким містом, регіоном або галуззю для їхнього відновлення, — Зеленський парламенту Швеції

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 24 березня, виступив перед парламентом Швеції. Він подякував країні за допомогу і запропонував Стокгольму взяти шефство над будь-яким містом, регіоном або галуззю для їх відновлення.

Зеленський передусім подякував Швеції за допомогу.

Швеція одна із перших прийшла нам на допомогу. Я вам вдячний! Ваша підтримка… Ми разом – у нашій антивоєнній коаліції, - заявив він.

Президент запропонував Швеції взяти участь у відновленні України.

Я запрошую вас продемонструвати світові, усім нинішнім та майбутнім поколінням, що війна не дає результату. Але світ дає результат. І дає життя. Швеція – перша країна, якій ми це пропонуємо. Цей проект. Ви можете взяти шефство над будь-яким містом, регіоном або галуззю для їхнього відновлення. Упевнений, що ваше лідерство буде незамінним. Ваші технології, бізнес та ваша любов до життя. Ваше вміння організувати простір - на користь людей, - заявив президент.

Зеленський також закликав Швецію використовувати санкційні пакети проти Росії щотижня.

Жодного бареля російської нафти! Жодного заходу російських судів у ваші порти! Жодного євро податків ваших компаній у Росії! Їхня військова машина повинна залишитися без засобів для існування, - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Фінляндія не видасть ліцензію для АЕС, яку будує Росатом.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів
Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які поширювали продукцію та інформаційний контенту з виправданням збройної агресії РФ проти України.
Loading...
Load next