Швеція збільшує витрати на оборону через загрозу з боку Росії

Швеція збільшує витрати на оборону через загрозу з боку Росії

Уряд Швеції планує збільшити військові витрати наступного року до 2,4 відсотка ВВП у відповідь на загрозу з боку Росії.

Про це в інтерв’ю для Politico сказав міністр оборони країни Пол Йонсон.

Ризик нападу не можна виключити. Росія є головною загрозою для Швеції, і вона становить загрозу для всього Альянсу, - повідомив він.

За словами Йонсона, нині Росії обмежена у своїх діях, оскільки її сухопутні сили «загрузли» на полі бою в Україні, але Швеція бере до уваги, що Росія готова йти на великі військові та політичні ризики.

Зазначається, що країна планує додаткові військові витрати у розмірі 170 млрд крон (15 мільярдів євро) плюс 35,7 млрд крон на цивільну оборону до 2030 року.

Загалом країна планує збільшити кількість призовників до 10 000 щороку до кінця поточного десятиліття, а загальна чисельність армії зросте приблизно на 27 000 чоловіків і жінок до приблизно 115 000.

До 2030 року загалом будуть створені чотири нові бригади.

Нагадаємо, Екснардепа Олега Ляшка призначили командиром батальйону безпілотних систем

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
Відведення військ – це димова завіса: Швеція звинуватила Росію в ескалації війни на Донбасі Відведення військ – це димова завіса: Швеція звинуватила Росію в ескалації війни на Донбасі
Росіяни можуть швидко наростити сили, адже техніка залишається біля кордонів України, каже міністр оборони Швеції.
Loading...
Load next