Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу

Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу
У МЗС Росії підтвердили, що отримали пропозицію, але заявили, що її все ще розглядають.

Рада НАТО-Росія може зібратися в січні вперше за два з половиною роки, хоча Москва ще не взяла на себе зобов’язань щодо зустрічі. Про це повідомляє німецька агенція DPA.

Представник НАТО зазначив, що генеральний секретар Єнс Столтенберг готовий скликати зустріч 12 січня, і Альянс контактує з Росією з цього приводу.

Своєю чергою у МЗС Росії підтвердили, що отримали пропозицію, але заявили, що її все ще розглядають, а формат і терміни потребують уточнення.

Але ми відкриті до діалогу, — заявила речниця МЗС РФ Марія Захарова.

Зазначимо, що останні перемовини такого формату відбулися в липні 2019 року, після цього всі спроби призначити дату зустрічі провалювалися.

Також минулого тижня Росія висунула пропозиції щодо гарантій забезпечення її безпеки. Йдеться про два документи — Договір між РФ та США про гарантії безпеки та Угоду про заходи забезпечення безпеки РФ та держав-членів організації Північноатлантичного договору.

Варто зауважити, американський дипломат, колишній спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що США мають запровадити превентивні санкції проти Росії через її агресію щодо України, не чекаючи, поки буде надто пізно. Про це він написав у статті для Центру аналізу європейської політики, передає УНН.

Поточна політика Заходу полягає в тому, що якщо Росія погіршує ситуацію, тоді (і лише після цього) Захід запроваджує нові санкції. Тепер необхідно змінити цю динаміку — Захід має запровадити нові санкції зараз і піти на зняття цих санкцій, лише якщо Росія відмовиться від військової ескалації, — написав Волкер. 

Також Волкер прокоментував пропозиції щодо гарантій безпеки, які Росія направила США та іншим членам НАТО і наголосив, що вони "цілком неприйнятні" і Путін, за його словами, про це знав. Колишній спецпредставник США припустив, що російський президент, домагаючись відмови Заходу, намагається використати його як привід для нападу на Україну або анексувати Донбас. 

Це найгірше пояснення політики вимагання Росії і це те, що США та їхні союзники щодо НАТО повинні серйозно взяти до уваги, — написав Волкер.

На його думку, Захід повинен рішуче відкинути вимоги Росії і дати зрозуміти, що не вступатиме в переговори, поки російські збройні сили будуть готові завдати удару. 

Додамо, що Волкер заявив про необхідність збільшити військову допомогу Україні. Він зазначив, що сенатори США вже представили резолюцію щодо збільшення допомоги Києву у сфері безпеки, і наголосив, що адміністрація президента США Джо Байдена має схвалити її та опрацювати конкретні запити, отримані від української сторони.

Колишній спецпредставник Держдепу запропонував тримати Росію у невіданні та не сигналізувати їй, які кроки США та НАТО зроблять зрештою, щоб надати допомогу Україні. 

Нагадаємо, раніше Путін заявив, що Україна готує третю військову операцію на Донбасі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Жодних планів нападати на Україну у Росії не було і немає, - глава Ради РФ Жодних планів нападати на Україну у Росії не було і немає, - глава Ради РФ
Натомість в Україні, начебто, відбувається військове освоєння країнами НАТО.
Loading...
Load next