У разі повномасштабного наступу: Україна збудувала 100-кілометровий паркан з колючого дроту на кордоні з Росією

У разі повномасштабного наступу: Україна збудувала 100-кілометровий паркан з колючого дроту на кордоні з Росією
Поки не було паркану, місцеві перетинали кордон навпростець.

В Луганській області на кордоні з Росією цього року збудували 100 кілометрів паркану з колючим дротом. Про це пише "Суспільне".

Зазначається, що паркан бере свій початок ще з Харківської області. Його довжина становить 100 кілометрів, висота — два метри. Паркан обтягнутий колючим дротом, встановлено чотири оперативні центри та 15 камер відеоспостереження.

Варто зауважити, що біля кордону облаштували протитранспортний рів та контрольно-слідову смугу. Цей комплекс допомагає відстежити та затримати правопорушників, але навряд чи зупинить настання важкої техніки, розповіли прикордонники.

Цей комплекс нам не допоможе втримати важку техніку у разі її наближення до державного кордону, але допоможе виграти час, — сказала речниця Луганського прикордонного загону Тетяна Летошко.

Вона зазначила, що оператор комплексу зможе бачити наближення ворожої техніки та повідомить про це чергові сили, резервні прикордонні підрозділи та Збройні сили України.

Своєю чергою голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай запевнив, що особового складу військових та техніки вистачить, аби захистити кордони області від можливого вторгнення Росії.

За його словами, в Україні є близько 400 000 ветеранів війни на Донбасі, частина з яких, «буквально 30%», знову піде захищати Батьківщину. Також в області проводяться тренування територіальної оборони, яка зможе виконувати завдання за необхідності та знатиме, що робити.

Також він заявив, що до кінця року ОДА має опублікувати план евакуації населення у разі повномасштабного наступу Росії.

Нагадаємо, раніше у ТКГ оцінили шанси обміну полоненими між РФ і Україною до кінця 2021 року.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Путін заявив, що Україна не хоче повертати собі Донецьк та Луганськ Путін заявив, що Україна не хоче повертати собі Донецьк та Луганськ
Президент Російської Федерацій переконаний, що його країна зробила усе можливе для того, аби повернути Україні окуповані Донецьку та Луганську області.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Путін відмовив Зеленському щодо зустрічі на Донбасі й сказав, що прийме його у Москві Путін відмовив Зеленському щодо зустрічі на Донбасі й сказав, що прийме його у Москві
Російський президент відкинув ідею Володимира Зеленського зустрітися на окупованому Донбасі. Своєю чергою Путін сказав, що прийме президента України в Москві в будь-який зручний для нього час.
Loading...
Load next