Запропонував ввести мораторій: Саакашвілі відвідав четвертий президент Грузії

Запропонував ввести мораторій: Саакашвілі відвідав четвертий президент Грузії
Повідомляється, що зустріч тривала кілька годин.

Експрезидента Міхеіла Саакашвілі, який перебуває під арештом у Грузії, відвідав у госпіталі у місті Горі його наступник на посаді глави країни Георгій Маргвелашвілі. Про це повідомляє "Новости-Грузия".

Зазначається, що зустріч тривала кілька годин. Після неї Маргвелашвілі повідомив, що у кримінальних справах, які оцінюють як політично мотивовані, має бути оголошений мораторій.

За його словами, це стосується справ проти лідерів опозиції: лідерів «Єдиного національного руху» Міхеіла Саакашвілі, Нікі Мелія, Нікі Гварамія, а також проти лідерів партії «Лело» — Мамукі Хазарадзе та Бадрі Джапарідзе.

Нагадуючи про ініціативу чинного президента Саломе Зурабішвілі про національне примирення, Маргвелашвілі зазначив, що політики не можуть проводити переговори в той час, коли деякі з них є обвинуваченими, а інші — об'єктами кримінального переслідування.

Це не означає, що вони є злочинцями або не чинили злочинів. Це означає, що в процесі переоцінки та спілкування один з одним ми певним чином зупинимо цей процес і, відповідно, передумовою розмови, коли за столом, де має зібратися грузинське суспільство та політичний спектр, не може відбуватися (кримінальне) переслідування чи ув'язнення учасників цієї розмови.

Без жодної юридичної оцінки, умовою цих відносин має стати те, що ті, хто сядуть за цей круглий стіл і говоритимуть про єдину політику Грузії, щодо такого питання, яким є наші геополітичні виклики, у цій частині ми не можемо, щоб хтось був ув'язненим, а хтось — об'єктом переслідування, на цей період, на ці справи має бути оголошено мораторій, — сказав Маргвелашвілі.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Саакашвілі спостерігаються епізоди втрати пам'яті.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях "Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях
Саакашвілі порекомендував Конгресу США ввести санкції щодо порушників прав людини в республіці.
Янукович добився свого! ЄСПЛ прийняв до розгляду його справу Янукович добився свого! ЄСПЛ прийняв до розгляду його справу
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) почав розглядати скаргу колишнього президента України Віктора Януковича. Він скаржиться, що суди і правоохоронці були упереджені до нього.
Саакашвілі перевезли у військовий госпіталь міста Горі Саакашвілі перевезли у військовий госпіталь міста Горі
Депутат парламенту Давид Сергієнко повідомив журналістам, що госпіталь у Горі працює за стандартами медичної служби НАТО.
Loading...
Load next