“Син маминої подруги”: САП відкрила справу проти "слуги" Клочка щодо незаконного збагачення

“Син маминої подруги”: САП відкрила справу проти "слуги" Клочка щодо незаконного збагачення
Згідно з розслідуванням журналістів, 70-річна мати Клочка купила одразу 2 квартири в столичному ЖК Рів'єра.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала кримінальне провадження проти нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка. Мова йде про ознаки незаконного збагачення. Про це повідомляє Bihus.Info.

Таку відповідь САП дала на запит журналістів Bihus.Info. Саме вони і проводили розслідування щодо майна народного обранця.

Зазначимо, у розслідуванні розповідалось, що тільки за 2 роки мати політика — Наталія стала власницею двох квартир у столиці, будинку та земельної ділянки. Також у її власності — автомобіль Tesla Model X 2016. Ринкова вартість цього майна зараз близько 14,5 мільйона гривень.

Своєю чергою Клочко заперечував свою причетність до майна. Він зауважив, що матері допомогла сестра, яка має успішний бізнес. Але журналісти перевірили цю інформацію та з'ясували, що ні в кого у родині не вистачить коштів для таких покупок.

Варто додати, що прокуратура відкрила кримінальне провадження за незаконне збагачення. Ця стаття передбачає відповідальність у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що суддя Конституційного суду Кривенко має незадекларовану земельну ділянку в окупованому Криму.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Рада ухвалила держбюджет-2022: основні показники Рада ухвалила держбюджет-2022: основні показники
Витрати на національну безпеку та оборону підвищили на 3,7 мільярда, зокрема, на Збройні сили України – 2,5 мільярда.
"Наскільки я знаю, міністр працює": "Слуга народу" Кравчук про причини ймовірної відставки Ткаченка "Наскільки я знаю, міністр працює": "Слуга народу" Кравчук про причини ймовірної відставки Ткаченка
11 листопада міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що написав заяву про відставку.
"Є фейком і провокацією": Китай заперечив, що Сі Цзіньпін просив Путіна не вторгатися в Україну під час Олімпіади "Є фейком і провокацією": Китай заперечив, що Сі Цзіньпін просив Путіна не вторгатися в Україну під час Олімпіади
Китай також запевнив, що їхня позиція щодо України — незмінна. Вони підтримують мінські угоди.
Loading...
Load next