Порушення режиму припинення вогню: Україна скликає термінове засідання ТКГ

Порушення режиму припинення вогню: Україна скликає термінове засідання ТКГ
На засіданні ТКГ 22 грудня домовились дотримуватися угоди про режим припинення вогню на Донбасі.

Україна скликає термінове засідання Тристоронньої контактної групи. Все через порушення режиму тиші бойовиками на Донбасі. Про це розповів виконувач обов'язків першого заступника голови української делегації у ТКГ Андрій Костін. Він направив листа щодо засідання представникам ОБСЄ, передає Інтерфакс-Україна. 

Зазначається, що засідання планують провести 29 грудня, причиною є порушення режиму припинення вогню.

Своєю чергою президент Естонії Алар Каріс заявив, що із президентом Росії Володимиром Путіним не можна проводити переговори без участі США та країн НАТО. Слова Каріса цитує ERR, передає "Дзеркало тижня".

Каріс на запитання журналістів, "чи готові ви зустрітися з Путіним, і про що б ви з ним поговорили?", відповів: "Звичайно, якщо надійде запрошення, потрібно буде на нього відреагувати. Я вважаю розумним, що переговори з Путіним мають вести не я сам і не сам президент США, а країни НАТО чи країни Європи всі разом".

За його словами, переговори Джо Байдена та Владіміра Путіна "справді багатьох стривожили".

Почуття було таке, що нас оминають. Звідси і телефонна розмова з Байденом, яку провели пізніше країни Східної Європи, та інші країни теж, — підкреслив президент Естонії. 

Нагадаємо, раніше у ТКГ оцінили шанси обміну полоненими між РФ і Україною до кінця 2021 року.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі
Російська Федерація відреагувала на запрошення українського президента щодо зустрічі з Путіним на Донбасі, де йде війна. Росія вважає, що ця зустріч не має ніякого сенсу.
Loading...
Load next