У разі воєнного стану: українцям можуть заборонити переїжджати чи змінювати місце проживання

У разі воєнного стану: українцям можуть заборонити переїжджати чи змінювати місце проживання
Українцям можуть заборонити переїжджати чи змінювати місце проживання. Це станеться у разі запровадження на території країни воєнного стану.

Порядок встановлення такої заборони або обмеження Кабмін ухвалив на засіданні 29 грудня. Урядовці ухвалили це рішення без обговорення. Повідомляє 24 канал.

Згідно з документом, українцям можуть заборонити переїжджати чи змінювати місце проживання на підставі президентського указу про запровадження воєнного стану. Мовиться як про його дію у країні загалом, так і в окремих місцевостях. У рішенні вказані обставини та несприятливі фактори воєнного характеру, які створюють серйозні загрози для громадян.

Що регулює затверджений порядок:

  • сформульовані обґрунтування необхідності заборони чи обмеження на вибір місця перебування чи проживання;
  • вказані й строки їхнього запровадження та перелік громадян, яких стосується рішення;
  • зазначені інші заходи, яких необідно вжити для того, аби забезпечити виконання указу глави держави.

Нагадаємо, "В разі атаки РФ у містах залунають сирени, буде оголошення по радіо, надійде повідомлення телефоном", — Крищенко. Заступник Кличка заявив, що Київ, як і вся держава, готується до збройної агресії.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися" Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися"
Перший президент України, Леонід Кравчук заявив, що відведення російських військ від українських кордонів і з території окупованого Криму не привід для України та світової громадськості розслаблятися.
Loading...
Load next