Вчена рада при Верховній: понад 90 науковців допомагатимуть писати закони

Вчена рада при Верховній: понад 90 науковців допомагатимуть писати закони
Утворення Науково-консультативної ради сприятиме підвищенню якості законодавства та, в результаті, відновленню суспільної довіри до законодавчої влади.

Спікер Парламенту Руслан Стефанчук підписав Розпорядження № 502 про Науково-консультативну раду при Голові Верховної Ради України. До неї увійдуть майже 90 фахових, авторитетних науковців і практиків у сфері права. Академіки, член-кореспонденти, доктори наук, професори, кандидати наук допомагатимуть у розробці важливих законопроєктів.

Про це пише "ПравдаТУТ News", посилаючись на допис Верховної Ради.

Також вони напрацьовуватимуть концепцію розвитку законодавства та його галузей, займатимуться кодифікацією, моніторингом за результатами нашої законодавчої діяльності, — розповів Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради висловив сподівання, що утворення Науково-консультативної ради сприятиме підвищенню якості законодавства та, в результаті, відновленню суспільної довіри до законодавчої влади.

Забезпечення належної якості законодавства має стати пріоритетом для Парламенту України. Нехай 2022 рік буде щедрим на якісне законодавство, — додав він.

Фото: Руслан Стефанчук

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Верховна Рада звернеться до ООН, ПАР'Є, НАТО та інших організацій через агресію Росії (відео) Верховна Рада звернеться до ООН, ПАР'Є, НАТО та інших організацій через агресію Росії (відео)
Руслан Стефанчук наголосив, що парламент працює у штатному режимі, а за необхідності – й 24/7.
"Без зайвої бюрократії" - Стефанчук підписав ЗУ «Про адміністративну процедуру» "Без зайвої бюрократії" - Стефанчук підписав ЗУ «Про адміністративну процедуру»
Закон передбачає, що людина отримує право знати про всі рішення, які орган влади планує приймати щодо неї, а також надавати свої усні чи письмові пояснення.
Парламент працює над проєктом змін до Конституції, що стосується децентралізації - Стефанчук (відео) Парламент працює над проєктом змін до Конституції, що стосується децентралізації - Стефанчук (відео)
Під час урочистостей до Дня місцевого самоврядування Руслан Стефанчук також вручив відзнаки Верховної Ради України представникам органів місцевого самоврядування.
Loading...
Load next