Парламент працює над проєктом змін до Конституції, що стосується децентралізації - Стефанчук (відео)

Парламент працює над проєктом змін до Конституції, що стосується децентралізації - Стефанчук (відео)
Під час урочистостей до Дня місцевого самоврядування Руслан Стефанчук також вручив відзнаки Верховної Ради України представникам органів місцевого самоврядування.

Парламент готовий надалі активно працювати, щоб забезпечити баланс основних інтересів – громадянина, громад, держави. На цьому наголосив Голова ВР Руслан Стефанчук під час урочистостей до Дня місцевого самоврядування, повідомляє Верховна Рада України.

Фото: Верховна Рада України

За його словами, серед низки важливих питань муніципальної реформи, над якими працює Парламент України – проєкт Закону «Про місцевий референдум» та законодавчі ініціативи в частині народовладдя. 

Основне для нас зараз – це проєкт змін до Конституції у частині децентралізації влади. Також важливий законопроєкт «Про правотворчу діяльність», який ухвалений Верховною Радою у першому читанні. Він дає можливість органам місцевого самоврядування забезпечити єдині правила прийняття, дії та моніторингу за реалізацією нормативно-правових актів, – поінформував Руслан Стефанчук. 

Руслан Стефанчук вручив відзнаки Верховної Ради України представникам органів місцевого самоврядування. Голова Парламенту висловив сподівання, що ці відзнаки надихатимуть їх на нові звершення в ім’я України.

Фото: Верховна Рада України 

Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначають День місцевого самоврядування.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Рада не прийняла законопроєкт щодо використання поліцією електрошокерів Рада не прийняла законопроєкт щодо використання поліцією електрошокерів
Верховна Рада відхилила зміни у законопроєкті який суттєво розширював сферу застосування поліцейськими електрошокерів. Цим самим народні депутати не підтримали законопроєкт №4375.
Рада призначила нового міністра енергетики, ним став Герман Галущенко Рада призначила нового міністра енергетики, ним став Герман Галущенко
Сьогодні, на черговому засіданні парламенту, 305 народних депутатів підтримали кандидатуру Германа Галущенка на посаду нового міністра енергетики.
Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про деолігархізацію: він діятиме 10 років Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про деолігархізацію: він діятиме 10 років
Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту як невідкладний законопроєкт, яким влада обіцяє побороти олігархічну систему в Україні.
Loading...
Load next