МВС пропонує внести деякі зміни до ПДР: які саме

МВС пропонує внести деякі зміни до ПДР: які саме
Зміни позитивно вплинуть на рівень безпеки дорожнього руху та призведе до зменшення кількості ДТП за участю ТЗ, обладнаних шинами, характеристики яких не відповідають погодним умовам.

На сайті МВС оприлюднили законопроєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Правил дорожнього руху». Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на законопроєкт.

Проєкт постанови розробило Міністерство внутрішніх справ України з метою врегулювання порядку експлуатації транспортних засобів обладнаних літніми шинами, у зимовий період, а також установлення порядку використання денних ходових вогнів (у разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнього світла фар) під час руху механічного транспортного засобу.

«Шина зимова – шина, що має на боковині маркування «M+S», «M.S», «M&S», «MS», «DP» та призначена виробником для експлуатації під час зимового періоду часу; 

Шина літня – шина, що не має на боковині маркувань зимової та усесезонної шини та призначена виробником для експлуатації під час літнього періоду часу; 

Шина усесезонна – шина, що має на боковині маркування «All Seasons» та призначена виробником для експлуатації під час літнього та зимового періоду часу;». 

Крім того, до у Міністерстві пропонують зредагувати абзац восьмий пункту 9.8 таким чином:

На всіх механічних транспортних засобах під час руху повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар. 

 У пояснювальній записці зазначено, що проєкт акта потребує проведення консультацій з громадськістю.

Крім того, зазначено, що усі зміни позитивно вплинуть на рівень безпеки дорожнього руху та призведе до зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод за участю ТЗ, обладнаних шинами, характеристики яких не відповідають погодним умовам, а також ТЗ, які рухаються у світлу пору доби без увімкнених ДХВ (ближнього світла фар). 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Геращенко залишається в МВС: його призначили радником очільника відомства Геращенко залишається в МВС: його призначили радником очільника відомства
Колишній заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко продовжує працювати як радник міністра внутрішніх справ після відставки Арсена Авакова.
Зеленський пропонує "слугу народу" Монастирського на посаду очільника МВС (відео) Зеленський пропонує "слугу народу" Монастирського на посаду очільника МВС (відео)
Після написання заяви на звільнення Арсена Авакова, Зеленський вже почав шукати тих хто міг би замінити ексміністра на посаді. Так, новим очільником МВС зовсім скоро може стати "слуга народу" Денис Монастирський.
«Слуги» підтримують Монастирського: у фракції зібрали понад 226 підписів «Слуги» підтримують Монастирського: у фракції зібрали понад 226 підписів
Понад 226 депутатів підтримали висунення Монастирського на посаду глави МВС.
Loading...
Load next