2022 року українські військові пройдуть навчання у 13 країнах — Резніков

2022 року українські військові пройдуть навчання у 13 країнах — Резніков
Міноборони зазначило, що наступного року на навчання направлять 167 військовослужбовців та працівників ЗСУ до 13 країн.

Міністр оборони України Олексій Резніков підписав наказ, яким затвердив План кадрового забезпечення міжнародних програм навчання військовослужбовців та працівників Збройних Сил України у військових навчальних закладах іноземних держав у 2022 році. Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на сайт Міноборони.

Документ передбачає, що наступного року на навчання направлять 167 військовослужбовців та працівників ЗСУ до 13 країн. Відбір кандидатів, які відповідають вимогам, триватиме до 28 січня 2022 року.

За словами Олексія Резнікова, подібні програми є важливим внеском наших міжнародних партнерів у професійний розвиток наших військових  на всіх рівнях управління.

Наш основний потенціал – це люди, які керують технікою, планують операції, аналізують ситуацію. І завдяки нашим міжнародним  партнерам, наші військові мають можливість підвищувати кваліфікацію у найкращих профільних «вишах» і тренувальних закладах за кордоном та впроваджувати євроатлантичні принципи вже в Україні.

Наступного року наші військові матимуть можливість пройти такі навчання у Британії, США, Туреччині, Німеччині, Естонії, Італії, Латвії, Литві, Австрії, Польщі, Словенії, Румунії та Словакії, – зазначив Олексій Резніков.

Міністр оборони України також повідомив, що задля створення цілісної системи підготовки та подальшого ефективного використання професійного персоналу Збройних Сил України, у поточному році розроблено та затверджено низку документів, які дозволять набути військовими фахівцями нових компетенцій.

Зокрема, йдеться про Концепцію військової кадрової політики Міністерства оборони України на період до 2025 року, реалізація якої дозволить створити комплексну, ефективну, економічно доцільну та обґрунтовану систему забезпечення військ (сил) професійно підготовленими, з високими морально-діловими якостями військовослужбовцями, здатними якісно вирішувати складні військово-професійні завдання в мирний та воєнний час, - йдеться в повідомленні.

Крім того, Міністерство оборони закликає військових та працівників ЗС України активно брати участь у відборі в рамках Плану кадрового забезпечення міжнародних програм навчання.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Резніков провів розмову з міністром оборони Білорусі: про що говорили Резніков провів розмову з міністром оборони Білорусі: про що говорили
Крім того, міністр оборони провів бесіду з послом Білорусі в Україні Ігорем Соколом.
Українська делегація Міноборони прибула з робочим візитом до США (фото) Українська делегація Міноборони прибула з робочим візитом до США (фото)
У рамках відрядження делегації українського оборонного відомства заплановано низку заходів, серед яких, зокрема, зустріч з Міністром оборони США Ллойдом Остіном, перемовини у Державному департаменті США та Конгресі.
Loading...
Load next