Ввести санкції проти "НАШ" за пропаганду в інтересах РФ: відповідна петиція з'явилась на сайті Президента України

Ввести санкції проти "НАШ" за пропаганду в інтересах РФ: відповідна петиція з'явилась на сайті Президента України
Телеканал "Наш" отримав велику кількість попереджень за свої порушення стандартів журналістики.

Президента Володимира Зеленського закликали запровадити санкції проти телеканалу Євгена Мураєва "НАШ" за регулярну трансляцію антидержавницьких висловлювань, в тому числі запереченні факту збройної агресії РФ на Донбасі. Петиція з’явилась на сайті Офісу президента.

Фото: знімок з екрана сайту Президента України

Автор звернення – активіст Сергій Стерненко – посилається на заборону мовлення телеканалів з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука.

Проте на вказаному телеканалі, так само як і на вказаних вище ресурсах регулярно транслюються антидержавні висловлювання та пропаганда в інтересах держави-агресора, - пояснює активіст.

Стерненко наголошує, що сам власник телеканалу Євген Мураєв неодноразово заперечував агресію Росії в ефірах "НАШ", називаючи війну на Донбасі "громадянською", а редактори програм запрошували у ролі гостей бойовиків НЗФ "ЛДНР".

Фото: ВВС

У звʼязку з цим, з метою захисту національної (та інформаційної зокрема) безпеки України, а також для протидії поширенню антиукраїнської пропаганди в інтересах держави-агресора, прошу президента України невідкладно ініціювати на засіданні Ради національної безпеки та оборони питання про застосування санкцій проти телеканалу НАШ з подальшим припиненням його мовлення на території України, - йдеться у тексті петиції.

За добу публікації петиція набрала вже майже 5 тисяч підписів з 25 тисяч необхідних, щоб ініціативу розглянули на Банковій.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Не містить обґрунтування": в ООН розкритикували закриття каналів Медведчука в Україні "Не містить обґрунтування": в ООН розкритикували закриття каналів Медведчука в Україні
В ООН вважають, що рішення щодо закриття проросійських медведчуківських каналів суперечить міжнародним стандартам в галузі прав людини і не було ухвалено незалежним органом.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next