«Негайно поїхати»: Джо Байден закликав американських громадян залишити Україну

«Негайно поїхати»: Джо Байден закликав американських громадян залишити Україну
Західні ЗМІ з посиланням на джерела, зокрема в Пентагоні, повідомили, що Росія нападе на Україну наприкінці січня або на початку лютого.

Президент США Джо Байден в інтервʼю NBC News закликав громадян США «негайно виїхати» з України, оскільки Росія продовжує загрожувати вторгненням.

Американські громадяни мають виїхати негайно. Не схоже, що ми маємо справу із терористичною організацією. Ми маємо справу з однією з найбільших армій у світі. Це зовсім інша ситуація ніж в Афганістані, — сказав він.

Відповідаючи на запитання про сценарії, які можуть спонукати владу США відправити військових для евакуації громадян, Байден сказав, що цього не буде.

Ні. Це світова війна, коли американці та Росія починають стріляти одне в одного, — сказав президент.

Окремо Держдепартамент опублікував попередження про те, що США «не зможуть евакуювати громадян у разі воєнних дій». Консульські послуги після вторгнення будуть «серйозно порушені».

Раніше представник Пентагону Джон Кірбі заявив на брифінгу, що військове командування США не має даних про точну дату можливого військового вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, що сторонам не вдалося "подолати різну інтерпретацію Мінських домовленостей": підсумки другої зустрічі "нормандської четвірки". Майже за дев'яти годин переговорів радники лідерів країн Нормандського формату «не змогли дійти» до спільного документу.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Виснажливі санкції  для Росії - захист України: настрої США перед зустріччю з Росією у Швейцарії Виснажливі санкції для Росії - захист України: настрої США перед зустріччю з Росією у Швейцарії
Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США і їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Loading...
Load next