"Німеччина несе моральну відповідальність": посол закликав ФРН терміново розблокувати постачання озброєння до України

"Німеччина несе моральну відповідальність": посол закликав ФРН терміново розблокувати постачання озброєння до України
Український дипломат вважає, що небажання Берліна надавати зброю Києву може негативно відбитися на відносинах обох країн.

Берлін повинен продати Києву оборонне озброєння, оскільки Німеччина несе моральну відповідальність за майбутнє України. Про це посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив в коментарі Spiegel.

Він зазначив, що з огляду на напругу у відносинах із Росією, Україна наполягає на постачаннях зброї з Німеччини. Мельник закликав Берлін "відмовитися від існуючої — морально абсолютно осудної блокади й терміново забезпечити Україну необхідним оборонним озброєнням".

За його словами, Німеччина "несе за Україну таку ж історичну відповідальність, як і за Ізраїль".

Також посол зауважив, що небезпека російського вторгнення в Україну залишається високою. 

Усі попереджувальні індикатори блимають яскраво-червоним, — сказав він.

Варто зазначити, що сьогодні відбудеться засідання комісії НАТО-Україна. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прийме віце-прем'єр-міністра України з питань європейської інтеграції Ольгу Стефанішину. Про це повідомляє сайт Альянсу.

Стефанішина візьме участь у засіданні комісії НАТО-Україна, яке відбудеться під головуванням генерального секретаря НАТО. За підсумками Столтенберг та Стефанішина проведуть спільну пресконференцію, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
"Це матиме наслідки": генсекретар НАТО Столтенберг вкотре застеріг Росію від нової агресії проти України "Це матиме наслідки": генсекретар НАТО Столтенберг вкотре застеріг Росію від нової агресії проти України
У Кремлі заперечують будь-яку підготовку до вторгнення на територію України, водночас звинувачуючи країни Заходу в ескалації напруженості, зокрема у Чорному морі.
"Ця ескалація є елементом підняття ставок": Стефанішина заявила, що Київ чекає чітких сигналів від НАТО "Ця ескалація є елементом підняття ставок": Стефанішина заявила, що Київ чекає чітких сигналів від НАТО
Україна докладає зусиль, аби реалізувати спроможності як партнера НАТО з розширеними можливостями.
Loading...
Load next