"Після розмови просто сльози текли по обличчю": Мельник назвав ім'я німецького політика, який заявив про захоплення України

"Після розмови просто сльози текли по обличчю": Мельник назвав ім'я німецького політика, який заявив про захоплення України

Надзвичайний і Повноважний посол України у Німеччині Андрій Мельник, який раніше розповів, як один із європейських міністрів після початку широкомасштабного вторгнення Росії 24 лютого заявив, що наша країна довго не протримається під ударами ворога, назвав цього чиновника.

Це був міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер. Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine, передає 24 канал.

Зазначається, що ця розмова відбулася вранці 24 лютого. Тоді, за словами Мельника, його співрозмовник із ввічливою усмішкою сказав, що Україні залишилося лише кілька годин — країна буде захоплена, керівництво поміняють і що поставляти зброю чи відключати росію від SWIFT безглуздо.

У мене було почуття, що він дивиться більше на баланс, ніж наші страждання. Але, можливо, він і має це робити. Як міністр фінансів. Принаймні для мене це був нокаут. Тоді я закінчив розмову. Я не часто плачу, але після розмови з Крістіаном Лінднером просто сльози текли по обличчю, — згадує Андрій Мельник.

Своєю чергою радник керівника Офісу президента Олексій Арестович пояснив, чому Україна не завдає ударів по військових об'єктах на території Білорусі та росії.

Все дуже просто: бо Білорусь виступає посередником на переговорах із росією. Крім того, якщо ми почнемо завдавати ударів, то це збільшить ймовірність вступу білоруської армії у війну. А з погляду міжнародного права, так навіть дозвіл прольоту крилатої ракети через власну територію – це вже участь у військовій агресії, – сказав Арестович в інтерв'ю ВВС Україна.

За його словами, Збройні сили України мають можливість бити по військовим цілям у росії: «Але це буде величезний аргумент для тих, хто каже, що українці – агресори. Навіщо їм додавати мотивації?».

Нагадаємо, раніше Шольц висловив підтримку нашій державі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Німеччина несе моральну відповідальність": посол закликав ФРН терміново розблокувати постачання озброєння до України "Німеччина несе моральну відповідальність": посол закликав ФРН терміново розблокувати постачання озброєння до України
Український дипломат вважає, що небажання Берліна надавати зброю Києву може негативно відбитися на відносинах обох країн.
"Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський" "Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський"
Раніше лідер цієї ж політичної сили Тіно Хрупалла заявив, що Росія окупувала Кримський півострів у 2014 році.
Loading...
Load next