Ті, хто сумнівався в силі України, повинні вибачитися, — глава МЗС Литви

Ті, хто сумнівався в силі України, повинні вибачитися, — глава МЗС Литви

План президента рф володимира путіна зі знищення України провалився, війна має закінчитися беззастережною капітуляцією росії. І допомогти прискорити повну поразку агресора мусять західні країни, котрі повинні віддати Україні всі наявні запаси озброєнь.

Якби Захід з першого дня вторгнення потужно підтримував Україну не лише обіцянками, а й наданням сучасного озброєння, українці перемогли би ще кілька місяців тому, а тисячі людей були би нині живі. Про це у своєму Twitter написав глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс, передає "Obozrevatel".

Путінський геноцидний план стерти Україну з карти світу провалився. Він (президент рф володимир путін. - Ред.) не в змозі вести переговори. Війна має закінчитися його беззастережною капітуляцією, – впевнений литовський урядовець.

На його переконання, українські воїни щодня здійснюють вражаючі подвиги і дивують світ, перевершуючи усі сподівання. Українці "переписують визначення неможливого", тож цивілізований світ мусить допомогти героїчному українському народові припинити розв'язану росією війну проти України.

Україна заслужила не менше, ніж нашу повну підтримку в притягненні путіна до відповідальності за кожен злочин, який він скоїв. Не може бути компромісів, виправдань чи винятків, – наголосив Ландсбергіс.

Він закликав західні країни визнати: якби Захід повірив в Україну раніше, якби одразу взявся допомагати всім, чим можливо - війна би вже давно була закінчена.

Дозвольте мені бути відвертим. Зараз поза сумнівом, що Україна могла б викинути росію кілька місяців тому, якби вони були забезпечені необхідним обладнанням з першого дня. Якби ми швидше озброїли Україну, тисячі будинків стояли б. Тисячі життів були би врятовані. Ще тисячі дітей вже були би у безпеці зі своїми батьками. Ми повинні визнати той факт, що умиротворення не допомогло їх захистити, – наголосив на колосальній ціні нерішучості Заходу, яку платить український народ, Ландсбергіс.

На думку литовського урядовця, Захід має бодай зараз визнати помилки - і зробити усе, щоб допомогти закінчити війну в Україні у максимально стислі строки.

Народ України зробив більше, ніж достатньо, щоб заслужити нашу повагу. Ми були принижені їхніми досягненнями. Тепер ми повинні допомогти їм закінчити цю війну швидко і назавжди, – зазначив Ландсбергіс.

Зробити це можна, негайно взявшись реалізувати план масштабної допомоги. За Ландсбергісом він має включати такі кроки:

1. Усі запаси передового західного озброєння (балістичні ракети ATACMS, танки, винищувачі) мають бути надані Україні.

2. Країни Заходу повинні взяти на себе зобов’язання створити та забезпечити безпечні зони навколо територій атомних електростанцій, щоб путін не міг використовувати їх як зброю.

3. Необхідно провести чіткі червоні лінії, і про наслідки їх перетину слід дуже чітко повідомити президента рф володимира путіна, щоб він утримувався від будь-яких відчайдушних кроків у передчутті поразки.

4. Фахівці Міжнародного кримінального суду та інших міжнародних організацій повинні бути швидко направлені на звільнені території для розслідування скоєних там злочинів.

5. Прискорена інтеграція України до НАТО та ЄС.

Немає більше вестсплейнінгу. Більше ніякого тремтіння. Більше ніяких переговорів з терористами. Ті, хто сумнівався в силі України, повинні вибачитися. Україна захищала нас усіх, навіть коли дехто не вірив, що їй це вдасться. Настав час для нас висловити нашу глибоку вдячність, – резюмував Ландсбергіс.

Нагадаємо, раніше Литва вирішила купити для України майже 40 безпілотників-камікадзе.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму "Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму
У російському міноборони уточнили, що учасники навчань виконають вогневі завдання і вразять мішені на різних дальностях.
"Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна "Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна
Володимир Зеленський відреагував на пропозицію російського президента щодо переговорів з ватажками ЛНР та ДНР. Президент України різко відкинув пропозицію Путіна щодо обговорення питання війни на Донбасі з представниками "народних республік".
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Loading...
Load next