"Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму

"Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму
У російському міноборони уточнили, що учасники навчань виконають вогневі завдання і вразять мішені на різних дальностях.

Держава-агресор має намір провести військові навчання в окупованому Криму та Краснодарському краї. Загалом у них візьмуть участь понад 1 200 російських десантників. Про це повідомляє російське видання ТАСС.

Зазначається, що буде залучено 250 одиниць військової техніки. Ці тренувальні заходи мають відбутися 23 грудня на військовому полігоні "Опук".

Як повідомили у російському міноборони, є плани відпрацювати бойові стрільби десантно-штурмових та артилерійських підрозділів. А також — підрозділів військ радіаційного, хімічного і біологічного захисту. Крім цього, військові держави-агресора тренуватимуть розмінування ділянки місцевості й прикриття військ від засобів повітряного нападу і безпілотників.

Також повідомили, що у рамках тренувань планують відпрацювати десантно-штурмові дії на вертольотах Мі-35. Окупанти вчитимуться блокувати захоплені райони та забезпечувати швидкий наступ головних сил з'єднання.

Варто додати, що навчання в Краснодарському краї повинні початися у п'ятницю, 24 грудня. Там російські десантники відпрацюють напади ведення бойових дій на коротких дистанціях, а також розвідувально-ударні дії артилерійським дивізіоном 2 С9 "Нона".

Своєю чергою в інтерв'ю The Times міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що Росія явно хоче знову напасти на Україну, тому НАТО має озброїти Київ, передає ЛігаБізнесІнформ.

Я думаю, що Росія явно має намір атакувати. Усі свідчення показують, що намір реальний, і ми маємо до нього готуватися, — заявив він. 

За словами Ландсбергіса, метою Росії може бути не просто напад, а справжня зміна ситуації з безпекою у всьому регіоні.

Глава МЗС Литви зауважив, що НАТО має організувати низку кроків: конкретно вказати РФ, "з яким економічним болем" вона зіткнеться у разі вторгнення, зміцнити сили на східному фланзі Альянсу та озброїти Україну.

Ми вважаємо, що Україні потрібна військова допомога з оборонною зброєю. Ми всі відчуваємо наслідки нинішньої політичної ситуації, чи то в Естонії, чи то тут, чи то в будь-якій країні від Норвегії до Румунії, — заявив він. 

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в Донецькій та Луганській областях можуть знову відновити режим тиші.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
На сьогодні прямого підготовчого процесу до агресивних дій, що щось серйозне відбудеться завтра — немає, — Данілов На сьогодні прямого підготовчого процесу до агресивних дій, що щось серйозне відбудеться завтра — немає, — Данілов
Секретар РНБО розповів, що збираються розвідки, військові, служби безпеки і ще певні структури для обговорення ситуації.
"Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму "Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму
"Те, що Росія зробила з Кримом, краще називати не анексією, а окупацією" - Леонід Кучма.
Загроза наступу РФ: США хочуть відправити в Україну додаткову зброю та військових радників Загроза наступу РФ: США хочуть відправити в Україну додаткову зброю та військових радників
За даними розвідки, Росія дійсно готується до вторгнення в Україну за багатьма напрямками – з боку Білорусі та окупованого Криму.
Loading...
Load next