Адміністрація Байдена таємно виділила 200 мільйонів доларів для України - ЗМІ

Адміністрація Байдена таємно виділила 200 мільйонів доларів для України - ЗМІ
Пакет допомоги в оборонній сфері був затверджений лише за кілька тижнів до того, як США та Росія мали розпочати переговори про "гарантії безпеки".

Наприкінці грудня адміністрація Байдена дозволила надати Україні додаткові 200 мільйонів доларів у сфері безпеки. Про це пишуть CNN з посиланням на чотири неназвані джерела, "знайомі із цим питанням". 

Пакет безпеки передбачав перевезення більшої частини того самого оборонного обладнання, яке надавали США раніше, зокрема: 

  • стрілецьку зброю;
  •  боєприпаси;
  • радіоприймачі;
  •  медичне обладнання;
  •  запасні частини;
  •  інше обладнання. 

Пакет був затверджений лише за кілька тижнів до того, як США та Росія мали розпочати переговори про "гарантії безпеки".

Раніше цього місяця адміністрація непублічно повідомила Конгрес про новий дозвіл, за повідомленням двох джерел. На доставлення обладнання, швидше за все, знадобиться деякий час — поставка обладнання на суму 60 мільйонів доларів, дозволена минулого літа, лише наближається до завершення, повідомив CNN представник Держдепартаменту.

У Держдепартаменті заявили, що озброєння було доставлено протягом останніх кількох тижнів і що допомога триватиме, але відмовився обговорювати деталі.

Я не збираюся заглиблюватися в кожен транш та оновлення допомоги в галузі безпеки. Річ у тім: за останній рік ми надали Україні більше допомоги в галузі безпеки, ніж будь-коли з 2014 року. Ці поставки тривають останні кілька тижнів, і на найближчі тижні заплановано ще більше, — сказав представник Держдепартаменту.

Два неназвані джерела в Конгресі припустили, що Адміністрація Байдена хотіла тримати новий пакет поза увагою перед переговорами, що відбулися вчора.

Коротка довідка: станом на середину грудня 2021 року США надали Україні понад 450 мільйонів доларів допомоги у сфері безпеки. 

Зазначено, що нещодавно держсекретар Ентоні Блінкен сказав, що Адміністрація продовжувала надавати оборонну допомогу Україні «протягом останніх кількох тижнів» і що «якщо буде подальша агресія Росії проти України, ми зможемо побачити ще більше цієї допомоги".

Ймовірно, це не змінить правил гри і цього не буде достатньо, щоб служити серйозною перешкодою для російського вторгнення. Українці дали зрозуміти Сполученим Штатам, що вони хочуть більше допомоги в безпеці - крім уже наданої оборонної зброї, - пояснило одне з джерел.

Нагадаємо, вчора у Женеві завершилися переговори США та Росії щодо "гарантій безпеки".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
США нададуть Україні досконаліші ракетні комплекси та боєприпаси: дальність ураження — 300 км США нададуть Україні досконаліші ракетні комплекси та боєприпаси: дальність ураження — 300 км
Україна зобов’язалася не атакувати цілі на території рф за допомогою артилерійської системи американського виробництва.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом
Державний секретар США Ентоні Блінкен в травні може відвідати Україну. Наразі тривають переговори та узгодження щодо візиту американського посадовця.
Loading...
Load next