"Це буде вердиктом для НАТО": Єрмак про можливе нове вторгнення російських військ

"Це буде вердиктом для НАТО": Єрмак про можливе нове вторгнення російських військ
Після переговорів у Женеві 10 січня представники РФ повторили свої вимоги щодо гарантій невступу України до НАТО.

Глава офісу президента Андрій Єрмак заявив, що можливе нове вторгнення російських військ в Україну може стати «вердиктом» для Північноатлантичного альянсу. Про це він повідомив у коментарі британському телеканалу Channel 4.

Якщо це станеться (РФ нападе на Україну), це буде вердиктом для НАТО і великою проблемою, тому що всі західні країни повинні будуть пояснити своїй громадськості, чому вони так довго говорили — і це сталося, — заявив Єрмак.

Він зазначив, що новий напад РФ на Україну «буде кінцем будь-якої безпеки не лише в Європі, а й у всьому світі».

Єрмак також підкреслив, якщо Україна вистоїть перед російською агресією — це буде перемогою всіх її західних партнерів, тоді як втрата нових територій стане «однією з найбільших поразок» країн Заходу.

Своєю чергою у Білому домі готуються до того, що Кремль почне розповсюджувати дезінформацію після переговорів між Росією та США у Женеві.

Про це повідомила прессекретар Білого дому Джен Псакі під час брифінгу.

Ніхто не повинен дивуватися, якщо Росія почне розповсюджувати дезінформацію про невиконання зобов'язань або якщо вона піде ще далі та створить привід для подальшої дестабілізуючої діяльності, — сказала вона.

За її словами, потрібно не піддаватися на дезінформацію Кремля та нагадала, що уряд США продовжить вести переговори з РФ за принципом «жодних розмов про Європу без Європи та жодних розмов про Україну без України».

Нагадаємо, вчора у Женеві завершилися переговори США та Росії щодо "гарантій".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

 

Читайте також
В Україну та Грузію вторглася Росія, а не НАТО, — Блінкен В Україну та Грузію вторглася Росія, а не НАТО, — Блінкен
На його думку, те, що відбувається в Україні стосується не тільки України.
"Ніхто не застрахований, якщо Росія вторгнеться в Україну", — посол України в США "Ніхто не застрахований, якщо Росія вторгнеться в Україну", — посол України в США
За словами Оксани Макарової, Путін не може змиритися з тим, що українці вибрали шлях демократичної держави з європейськими прагненнями.
Зеленський і генсек НАТО обговорили ситуацію навколо України Зеленський і генсек НАТО обговорили ситуацію навколо України
Президент України Володимир Зеленський 19 січня провів телефонну розмову з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Основною темою бесіди стало обговорення безпеки навколо України.
Loading...
Load next