"Путіну не варто ризикувати всією економікою і життям власного народу": США підготували жорсткий пакет санкцій

"Путіну не варто ризикувати всією економікою і життям власного народу": США підготували жорсткий пакет санкцій
Новий пакет санкцій підготовлений на випадок, якщо Путін вторгнеться в Україну.

Старші сенатори-демократи США оприлюднять новий пакет санкцій, який підтримав Білий дім, у випадку, якщо Путін вторгнеться в Україну.

Про це повідомляє "ПравдаТУТ News" з посиланням на The Washington Post.

Голови комітету Сенату із закордонних справ Роберт Менендес сказав, що санкції, викладені в його законопроєкті, «абсолютно ясно дають зрозуміти, що Сенат США не буде стояти склавши руки, оскільки Кремль погрожує повторним вторгненням в Україну». Менендес додав, що закон дає чіткий сигнал Росії:

Путіну не потрібно руйнувати всю свою економіку, і йому не потрібно жертвувати життям власного народу в марній спробі переписати карту Європи.

The Washington Post, спираючись на отримані дані законопроєкту повідомляє, що там є жорсткі санкції проти вищих російських військових і урядових чиновників, включаючи Путіна та інших лідерів, а також ключових банківських установ, якщо Москва буде брати участь у військових діях проти України. 

Зокрема, це також стосуватиметься тих компаній в Росії, що пропонують безпечні системи обміну повідомленнями, такі як SWIFT, які банки використовують для обміну ключовою інформацією з іншими фінансовими установами.

Він також містить положення, які сприяють зміцненню безпеки України. Називаючи «Північний потік-2» «інструментом зловмисного впливу Російської Федерації», закон закликає Сполучені Штати «розглянути всі доступні та відповідні заходи» для того, щоб газопровід не запрацював, - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, США в межах таємного пакету військової допомоги збираються надати Україні радарну систему та морське обладнання.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Це вже не просто про Україну та Росію", — Байден звернувся до Путіна (відео) "Це вже не просто про Україну та Росію", — Байден звернувся до Путіна (відео)
Байден наголосив, що дипломатія залишається єдиним варіантом подолання кризи, і закликав Росію до співпраці. 
"Втрата ефекту стримування": Блінкен заявив, що США не вводитимуть санкції до нападу РФ на Україну "Втрата ефекту стримування": Блінкен заявив, що США не вводитимуть санкції до нападу РФ на Україну
Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову із держсекретарем США Ентоні Блінкеном.
"Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу "Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу
Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання - вивести свою зброю та очолювані неї сили, підтримати розформування збройних угрупувань, що діють на Сході України, та повернути Україні контроль над міжнародно визнаним кордоном України.
Loading...
Load next