"Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу

"Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу
Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання - вивести свою зброю та очолювані неї сили, підтримати розформування збройних угрупувань, що діють на Сході України, та повернути Україні контроль над міжнародно визнаним кордоном України.

До річниці Іловайської трагедії посольство США в Україні закликали Росію вивести свої сили з Донбасу та наголосили, що зберігатимуть санкції до виконання РФ її зобов’язань у рамках Мінських домовленостей. Відповідне повідомлення було опубліковано на сторінці посольства у Facebook у п'ятницю, 28 серпня, з нагоди річниці Іловайського котла.

У День пам’яті захисників України ми згадуємо всіх, хто віддав своє життя за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Ми підтримуємо народ України та закликаємо Росію припинити агресію проти України, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні, 29 серпня українці вшановують пам'ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Зокрема, у серпні 2014 року українські військові опинилися в кільці противника поблизу Іловайська. Путін запропонував їм вийти без зброї так званими "зеленими коридорами", однак російські бойовики напали на українських захисників. Українські сили виявилися в оточенні по ряду причин, головною з яких було вторгнення регулярних російських військ, що призвело до переваги агресора більш ніж в 10 разів як по чисельності особового складу, так і за кількістю військової техніки.

Це призвело до загибелі 366 українських військових, 429 - отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 - потрапили у полон, 24 - зникли безвісти.

Читайте також
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
Зеленський заявив, що допускає проведення референдуму щодо "стіни" на Донбасі Зеленський заявив, що допускає проведення референдуму щодо "стіни" на Донбасі
У випадку якщо українська влада вирішить відгородитися стіною від Донбасу, це рішення у будь-якому випадку має підтримати народ України на всеукраїнському референдумі.
В Україні невдовзі розсекретять матеріали щодо розслідування Іловайського котла В Україні невдовзі розсекретять матеріали щодо розслідування Іловайського котла
Під час розслідування допитано понад 900 потерпілих і свідків, вилучено, оглянуто та досліджено понад 1600 бойових документів. Обсяг матеріалів кримінального провадження – понад 300 томів, з яких понад 70 із грифом обмеженого доступ.
Loading...
Load next