Зеленський завтра зустрінеться із президентом Азербайджану Алієвим

Зеленський завтра зустрінеться із президентом Азербайджану Алієвим
Захід транслюватиметься онлайн у соцмережах, на офіційних сторінках Офісу Президента.

Президент України Володимир Зеленський 14 січня зустрінеться із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Про це повідомляє сайт Офісу президента.

Зустріч глав держав відбудеться в Маріїнському палаці в Києві. Після неї президенти виступатимуть із заявами.

Як зазначили в ОП, Алієв прибуде до України з робочим візитом.

Своєю чергою раніше Ільхам Алієв заявив, що 11 січня азербайджанські військові вогнем у відповідь на кордоні з Вірменією знищили від шести до восьми вірменських військових, у противника була велика кількість поранених, передає Інтерфакс-Україна.

Учора було вчинено чергову воєнну провокацію проти азербайджанських військовослужбовців, абсолютно невмотивована агресія, внаслідок якої був убитий азербайджанський військовослужбовець. Це не перший випадок, який відбувається після війни. На жаль, усі попередні наші дії досі не стали уроком для Вірменії. І вчорашній випадок не був винятком, — сказав Алієв у середу в інтерв'ю місцевим телеканалам.

Він зазначив, що у відповідь ЗС Азербайджану вдалися до рішучих дій. 

У результаті за даними, які я отримав від міністра оборони, від шести до восьми військовослужбовців ворожої сторони було знищено, багато поранено, — сказав президент.

Вони повинні розуміти, що смерть азербайджанського військовослужбовця просто так не зійде їм з рук. Попри численні прохання, благання, я сказав би, з підключенням російських миротворців, хоча це сталося не в зоні їхньої відповідальності, це сталося на кордоні в Кельбаджарському напрямку, о 21.30 я дав команду припинити вогонь і дати можливість вірменській стороні забрати численних поранених, — запевнив Алієв.

Нагадаємо, раніше Зеленський та Алієв провели телефонну розмову.

Карина Бовсуновська —  pravdatutnews.com

Читайте також
Україні потрібно допомогти важким озброєнням, – прем'єр-міністр Нідерландів (відео) Україні потрібно допомогти важким озброєнням, – прем'єр-міністр Нідерландів (відео)
За словами Марка Рютте, Нідерланди продовжать надавати нашій країні військову допомогу, зокрема сучасну зброю й техніку.
В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі
Російська Федерація відреагувала на запрошення українського президента щодо зустрічі з Путіним на Донбасі, де йде війна. Росія вважає, що ця зустріч не має ніякого сенсу.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Loading...
Load next