Україні потрібно допомогти важким озброєнням, – прем'єр-міністр Нідерландів (відео)

Україні потрібно допомогти важким озброєнням, – прем'єр-міністр Нідерландів (відео)
За словами Марка Рютте, Нідерланди продовжать надавати нашій країні військову допомогу, зокрема сучасну зброю й техніку.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Прем’єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте. Глава держави привітав очільника уряду Нідерландів в Україні й наголосив, що змістовні переговори, які відбулися сьогодні, укотре засвідчили готовність двох країн працювати спільно й максимально ефективно в інтересах усієї Європи.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу ОП.

Вже зроблено справді дуже багато. За обсягом наданої оборонної підтримки Нідерланди входять у першу десятку партнерів нашої держави. І я хочу відзначити рішення уряду Нідерландів надати нашій країні додаткове важке озброєння. Ми за це дуже вдячні, – сказав Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ за результатами зустрічі з Марком Рютте у Києві.

Президент також нагадав про виділення Нідерландами нещодавно 200 млн євро додаткової фінансової підтримки для України, що допоможе забезпечити фінансування виплат для українських учителів, медиків і пенсіонерів. 

Також, за словами Глави держави, Нідерланди зробили вагомий внесок у посилення санкційного тиску на Росію за розв’язану проти нашої країни війну.

Україна та Нідерланди однаково бачать необхідність захищати міжнародне право, верховенство права в кожній країні, права й свободи людей. І поки Росія намагається все це зруйнувати, ми повинні працювати для ще більшого посилення санкцій проти російського тероризму, – наголосив Володимир Зеленський.

Президент відзначив особисту принциповість і лідерство Прем’єр-міністра Нідерландів у питанні сталого розвитку Європи та подякував уряду Марка Рютте за підтримку надання Україні статусу кандидата в члени ЄС.

Об’єднана Європа може бути справді захищеною й стабільною лише разом з Україною, – наголосив Глава держави.

За його словами, Україна не гаятиме часу на шляху до повноправного членства у Європейському Союзі.

Подальша трансформація нашої держави заради готовності стати повноправним членом Євросоюзу відбувається навіть зараз, в умовах складної ситуації, в умовах повномасштабної війни. І я вдячний Прем’єр-міністру за підтримку нашої держави на європейському шляху, – заявив Володимир Зеленський.

Зі свого боку Марк Рютте наголосив, що Україна сьогодні переживає важкі часи, і це також складний час для всієї Європи. Він висловив повагу українському народові, який мужньо та рішуче бореться проти російської агресії. За його словами, українці заслуговують на підтримку всього світу.

Прем’єр-міністр Нідерландів також розповів, що відвідав населені пункти Київської області, які постраждали від жахливих злочинів російської армії, і був шокований побаченим. Він наголосив, що винні у цих злочинах мають бути притягнуті до відповідальності.

За словами Марка Рютте, Нідерланди й надалі підтримуватимуть Україну політично, посилюватимуть співпрацю на двосторонньому та багатосторонньому рівнях, тиснутимуть на керівництво Росії. Також продовжать надавати нашій країні військову допомогу, зокрема сучасну зброю й техніку.

І я знову закликаю всіх своїх колег у Європі та за її межами допомагати Україні важким озброєнням, – сказав голова уряду.

Прем’єр-міністр Нідерландів наголосив на важливості отримання Україною статусу країни – кандидата у члени Європейського Союзу.

Крім того, Марк Рютте наголосив на важливості розв’язання питання експорту української аграрної продукції, який був зупинений через блокування Росією чорноморських портів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україну приїде Президент Туреччини Реджеп Ердоган В Україну приїде Президент Туреччини Реджеп Ердоган
Він має зустрітися із Президентом України Володимиром Зеленським.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Loading...
Load next