"НАТО штучно заманює в свої лаври Україну та скандинавські країни", - Лавров

"НАТО штучно заманює в свої лаври Україну та скандинавські країни", - Лавров
В Росії такого рішення, звісно, не вітають.

Голова Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що НАТО "штучно втягує" Україну й скандинавські країни в склад альянсу.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на російську агенцію "РИА Новости".

Не припиняються спроби штучно розширювати склад Північноатлантичного альянсу, втягувати туди Україну, зокрема. Нещодавно прозвучали досить цікаві заяви від керівництва НАТО. Від США про те, що й скандинавські країни, які не є членами Північноатлантичного альянсу, будуть вітатись.

Тобто таке штучне заманювання, штучне розширення цієї структури, яка після "холодної" війни, після зникнення Варшавського договору втратила сенс свого існування. Спроби штучно все це продовжити, - сказав Лавров на пресконференції за підсумками року.

Лавров назвав "неприйнятним та збитковим" начебто однобоке трактування НАТО своїх політичних зобов'язань щодо нерозширення.

Нагадаємо: вчора генсек НАТО заявив, що Швеція та Фінляндія багато в чому відповідають оборонним стандартам альянсу, і, у разі їхнього відповідного політичного рішення, можуть швидко приєднатися до НАТО. До цього заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд повідомила, що США готові обговорювати з Фінляндією та Швецією питання щодо можливості їх приєднання до НАТО, якщо ці країни висловлять таке прагнення.

Нагадаємо, раніше перша заступниця держсекретаря США Венді Шерман заявила, що "гарантії безпеки", пропоновані РФ, об'єднали НАТО, ЄС і партнерів. Такий ефект, на її думку, був неочікуваним для Росії.
 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Росія ніколи не погрожувала українському народу", — Лавров "Росія ніколи не погрожувала українському народу", — Лавров
Принаймні від імені своїх офіційних представників.
"Всім зрозуміло, що Україна не готова", — Росія знаходить нові причини для не вступу України в НАТО "Всім зрозуміло, що Україна не готова", — Росія знаходить нові причини для не вступу України в НАТО
Вступ України в НАТО, за словами російської сторони, "підірве відносини РФ та Заходу".
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
Loading...
Load next